Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Várjam el a páromtól, hogy két kilómétert gyalogoljon azért, hogy kikérjen?
mi csak 1km-re laktunk egymástól (ill. a szülők), szintén a vőlegény vendégei náluk, a mi vendégeink nálunk. Vőlegényem hintóval, a többiek kocsival jöttek utána. Én sem gyalogoltattam őket. Plusz a templom is kb. olyan messze van , mint a páromék, és nekem sem lett volna humorom tűsarkúban caplatni, az meg hogy néz ki, hogy mi hintón, násznép gyalog előbb vőli után, aztán kettőnk után, és a szertartásról még gyalog vissza ki-ki az autóért, mert másik városban volt a kaja. De ha abban a városban lett volna, akkor is így csináljuk.
Sok a gyerek, idős, meg amúgy is, csini szoknya, tűsarkú, meleg lesz, beleizzad, foltos lesz a ruhája... ez senkinek sem hiányzik, szerintem!
Nálunk is hagyomány a gyaloglás, de csak úgy, ha a menyasszony is ott van már. Egy esküvő a menyasszony nagy napja, nem a vőlegényé! :D
Nálunk a vőlegény búcsúja után szépen autóba ült mindenki, és eljöttek hozzánk. Kb. 6 házzal arrébb megálltak a kocsikkal, onnan gyalogoltak, zeneszóval (mert nálunk meg úgy szokás). Mikor engem kikértek, aztán együtt sétáltunk el a kocsikig,majd a házasságkötő terem előtt valamennyivel megint kiszálltunk, és onnan ismét séta. Ráadásul szemerkélt az es, mégis egy csomóan jöttek "menyasszonyt nézni". No, meg persze a süti és innivaló miatt, mert nálunk szokás kínálgatni az utcán bámészkodókat.
A hagyomány nem mindig egyenlő azzal, ami praktikus, vagy amit a pár szeretne. Ha csak a hagyomány miatt akarsz gyalogolni, akkor szerintem felesleges. Gondolj a pici gyerekekre és az idősekre. Nem mindenkinek egyforma táv 2 km gyaloglás. És utána még el kell jutni a helyszínig is.
Egyébként mikor lesz az esküvő?
Semmiről sem szeretnélek lebeszélni, mert ez a te nagy napod, és a szülők búcsúztatása is fontos, de szerintem jobb ezt inkább egy helyen megoldani. Amikor mindenki ott van. Mert ha jól értem, akkor először búcsúzik a vőlegény a saját vendégei társaságában, aztán ők elmennek teérted, akkor már mindenki ott van, és úgy mentek az esküvőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!