Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek melyik idézet a jobb meghívóra?
"Addig kerestelek amíg rám nem találtál
s hogy ez megeshetett úgy érzem
becsesebb életnél halálnál"
"Sorsomat veled megosztom, bánatod legyen bánatom.
Ha öröm ér, ha fájdalom felét magamra vállalom"
Tök mindegy, amelyik jobban tetszik.
Bár köztünk legyen szólva, soha nem idegenekkel döntettem volna el az idézetünket, hanem az alapján választottunk, hogy mi mit érzünk, nekünk mit jelent, hogy házasok leszünk. Nem az, hogy vajon a népnek melyik tetszik jobban.
2. vagyok
Én azt nem értem, hogy egy örömteli esemény mottójaként választott idézetben miért kell benne lennie a : halál, fájdalom, bánat, szónak?
Nagyon pesszimista, engem ne érjen olyan bánat, aminek a felét a szerelmem át tudná vállalni:)
13: vannak olyanok, akik nem csak szivárványokat látnak az életben.
Költészetileg egyszerűen mélyebb tartalommal bír ez, mint a "jajjúgyszeretlek dejóhogyvagy".
Örömben mindenki kitart a másik mellett, bánatban annál kevesebben. Ezért is jelent ez "többet".
Persze ez csak egy hülye idézet, amit a meghívóra raknának, de az előző huszonhat kérdésnél szinte egyöntetűen a 2.-at szavazták meg, ebből kifolyólag. Jobban megérinti az embereket a szomorúság, bánat kiemelése egy kapcsolatban, mint összetartó erő, mint a boldogságé, ami természetes.
félreértettél...nem azzal van bajom, hogy nem bugyuta nyálas...stb idézetet választanak, de elolvasom és az élettől elmegy a kedvem...
természetesen az élet nem habostorta, de akkor se csak a bánatot osszuk meg...
tehát nekem túl pesszimista idézetek, és nem csak ez a 2 , hanem van még néhány, amit olvastam.
ráadásul a kérdező pont 2 negatív hangvételűt választott, inkább ez a furcsa nekem
József Attila idézet esetleg?
"Aki halandó, csak halandót
szerethet halhatatlanul."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!