Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Más nem sajnálja a pénzt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Más nem sajnálja a pénzt arra, hogy esküvőre menjen?

Figyelt kérdés

Jövőhetén mennünk kellene egy esküvőre. A feleségemnek valami századik unokatestvérének az esküvője. Azt se tudom ki az.

Több mint 100 ezer forintunkba fog nekünk ez kerülni. Őszintén szólva abszolút nincs kedvem ennyi pénzt elkölteni erre. Szerintem felesleges pénzkidobás. Persze a feleségem szerint nem az és el kell mennünk.

Ti, hogy látjátok? Szerintetek is pénzkidobás vagy el kell menni mert illik?

2013. aug. 9. 19:58
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
62%
Azt meg szabad tudni, hogy miért kerül ilyen sokba? Ha nem közeli rokon, akkor felesleges túl nagy ajándékot vinni, 15000-20000 ft-ból meg lehet oldani, de még kevesebből is! Új ruhát meg nem fontos venni egy alkalom miatt! Azt nem tudom, hogy milyen messze lesz tőletek a lagzi, ha túlságosan távol, akkor érthető, ha nem mentek!
2013. aug. 9. 20:50
 12/30 A kérdező kommentje:

Üzemanyag: kb 20 ezer (több mint 500 km oda-vissza)

Szállás: kb 10 ezer (ugye arról már luxus gondoskodni, hogy a távolról érkező vendégeknek legyen szállása)

Ajándék: 40 ezer (a taj parasztoknak volt pofájuk a meghívóra ráírni, hogy pénzt kérnek)

Menyasszony tánc: 10 ezer (vagy 5, mindegy ez már nem oszt nem szoroz)

Ez eddig 80 és még ruhát nem vettünk.

Márpedig a feleségem biztos fog. Ha pechem van még cipőt és egyéb vackokat is vesz hozzá.

Úgyhogy a 100 ezer elég se.

2013. aug. 9. 21:01
 13/30 anonim ***** válasza:
85%
Mifelénk az a divat, hogyha pénzt kér a pár nászajándék gyanánt, akkor a menyasszonytánc az sorsjegyes, mert azért pofátlanság még ott is pénzért koldulni.
2013. aug. 9. 21:04
 14/30 anonim ***** válasza:
49%
Esetleg ha az adott városban laknak rokonaitok, nem tudnátok elintézni, hogy náluk aludhassatok? Akkor a szállás költségét meg lehetne spórolni, meg még az ajándékból tudnátok lefaragni, a menyecsketánc meg nem kötelező, főleg, ha távolabbi rokon! De ha érzelmileg nem álltok hozzájuk túl közel, akkor lehet érdemes lenne tényleg átgondolni, hogy megéri-e ennyit utazni meg költeni rájuk!
2013. aug. 9. 21:05
 15/30 anonim ***** válasza:
71%
Ha ilyen messze van, távoli rokon és nem fizetik a szállást, akkor nem gond nem menni. Ha már le van szervezve és most lesz, akkor tényleg kicsit necces lemondani, esetleg hivatkozhattok valami váratlan dologra, betegség mondjuk. Egyébként megértelek, egyszer voltam egy vidéki esküvőn, sokat kellett utazni, szállást is fizetni, meg autópálya matrica, ajándék. Benne volt 60 ezerbe 4 éve új ruha nélkül, nagyon sajnáltam rá a pénzt, pedig jóbarát volt.
2013. aug. 9. 21:39
 16/30 anonim ***** válasza:
16%

Mi most voltunk esküvőn a párom x-edik unokatestvérénél!

Ajándék 20.000 ft!

Menyecsketánc 1-1.000 ft!

A páromnak 2 inget vettünk összesen 2500ft volt a New jorkerben (leárazva de nagyon jol néznek ki), egy cipőt, mert nem volt alkalmi cipője ez 9000 ft, és egy nadrág (nem volt neki, és jövöre is megyünk 2 lagziba) 5000ft.

Nekem vettünk 2 egyberuház kínai üzletben, az egyik olyan (ami rajtam volt), hogy mindenki kérdezte, hogy hol vettem mert nagyon jó, ez biztos 20000 volt, meg hasonló pedig a kettő volt együtt 6500ft, vettünk még egy szandált 4000 ft.

De ezek még jövöre is mindkét esküvőre jók lesznek.

Benzinpénz elenyésző!

Ennyi!

Szerintem menyecsketáncot ki lehet hagyni vagy elég 1000 ft fejenként!

A szállást probáljátok meg megbeszélni, vagy lagzi után be a kocsiba és goo haza (250 km nem sok, legalábbis szerintem).

Mond meg a feleségednek, hogy ne vegyen drága ruhát vagy nem mentek.

És már ki is jön max. 70.000 ft-ból!

2013. aug. 9. 22:30
 17/30 anonim ***** válasza:
65%

ne haragudj, de a stílusod (luxus gondoskodni, tajparasztok, stb..) egy kicsit rólad is árulkodik. Az említett rokonok ott voltak a ti esküvőtökön?? Ha igen, akkor igen is, elég erélyesen ILLIK elmenni! Hogy mennyibe lesz, eddig is tudtátok, miért most merült fel a probléma???

Ha annyira nem akarsz, akkor küldjétek el azt a 40ezret egy szép képeslapban nekik, és kérjetek elnézést, de "ellik a macska, döglik a disznó"...

Mert igen is, illik viszonozni, amit anno ők szántak nektek! Ha nem voltak ott, az előbbit tekintsd semmisnek, de ha most mondod le, azt nekik ki kell fizetni akkor is, így egy 10est akkor is küldenék minimum, de ink. 20at

2013. aug. 9. 23:27
 18/30 anonim ***** válasza:
85%

"ugye arról már luxus gondoskodni, hogy a távolról érkező vendégeknek legyen szállása)

Ajándék: 40 ezer (a taj parasztoknak volt pofájuk a meghívóra ráírni, hogy pénzt kérnek) "

Ha így éreznék az ifjú pár iránt, akkor nem mennék, mert nem tudnám magam ilyen indulatokkal jól érzeni...akkor meg minek??

25N

2013. aug. 9. 23:33
 19/30 anonim ***** válasza:
81%
lehet, hogy a megfogalmazás necces, de szerintem sem illik a meghívóra ráírni, hogy pénzt vigyenek. Illúzióromboló és bunkó szokás. Ha nagyon fontos nekik, szépen megkérik személyesen vagy telefonon a vendégeket...
2013. aug. 9. 23:44
 20/30 anonim ***** válasza:
35%

Házasok vagytok, elvileg együtt döntötök. Ebből következik, hogy nem vagy köteles rábólintani erre az esküvőre, ha nem akarsz.

Mondd meg a nejednek, hogy nem mész, mégpedig azért nem, amiket itt felsoroltál. Aztán ebből vagy ért, vagy elmegy egyedül, és állja, amiből ő akarja.

2013. aug. 9. 23:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!