Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvő 45 fővel 500 ezerből...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvő 45 fővel 500 ezerből lehetséges?

Figyelt kérdés

Kis szolid esküvőt szeretnék a párommal, templomi plusz polgári. Max 45-en lennénk, szeretnénk egy kis vacsit, illetve hétköznap tartanánk, hisz így lényegesen olcsóbb. Torta, ruha, templomi ill polgári költségek. Szóval semmi nagy faxni :) Illetve csak egyikőnk van megkeresztelkedve, de ragaszkodunk a templomihoz, a református egyház összead minket?

Szeretnénk kihozni 500.000-ből, lehetséges remélem. Tippeket nagyon megköszönnék :)

2013. júl. 25. 10:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
77%

"Torta: szeletenként 3-500 ft., legyen 90 szelet, akkor mindenkinek jut kétszer is... 30-45.000 ft "

Ezt nem szabad! Max. 10%-al legyen több, mint a vendégek száma, vagy annyival, amennyi az emeletek mérete miatt muszáj, de kétszer akkorát nehogy vegyél a nyakadon fog maradni. Nem az a jellemző, hogy két szeletet kérnek, hanem az, hogy egyet se, hiába finom, mire kihozzák, addigra végig ették a menüt, egyéb sütik, sósak, piáltak, általában mindenki tele van, nekem is rendszeresen az van, hogy ha finom, még akkor is sokszor csak a felét bírom lenyomni.

Amúgy nem tudom nálatok hogy szokás, de felénk minden vendég hoz sütit, tortát, sósat, így a pároknak süteményről egyáltalán nem kell gondoskodni a menyasszonyi tortán kívül és míg így is mindig marad egy csomó még azután is, hogy minden vendégnek csomagolunk is. Pl. ez is spórolás, bele se merek gondolni az a rengeteg süti mennyibe lett volna nekünk cukrászdából.

2013. júl. 25. 14:40
 12/19 anonim ***** válasza:
77%
Akkor bocsi a Trófeás tortáért, még nem próbáltam, csak tudom, hogy van ilyen csomagjuk. :)
2013. júl. 25. 16:41
 13/19 anonim ***** válasza:
45%

ki lehet

Ha kis vacsi, akkor nem lesz lagzi, jól értem? Ha nem lesz lagzi, csak vacsi+kevés pia, akkor olyan 3000-3500/fő, ha lesz, olyan 5500/főt mondanék.

ruhát lehet venni kiárusításon, mondjuk 50E (de lehet már 10-15ért vaterán).

polgári: 20-25E

templomi: 20-25E

fotós: ha csak kreatív+szertartás+csoport, lehet találni ügyeset 50E körül

videóst, ha akartok, kb. 70 (egész estés/éjjeles, ha lesz lagzi), 50E ha nem lesz lagzi

dekor is sok mindentől függ, olyan 20E-et mondanám

Virágok: 20E (attól függ, kinek, miből, mennyi...)

280E+kaja-pia, összesen 45főre számolva 247.000+280,000

Én ruhát vaterán vennék, az 20E.

Meghívó+ültetőkártyák 2000 sk

polgári+templomi: itt nem tudom a pesti árakat, nekünk csak polgári volt, 15E volt

Virágok: attól függ, mennyi kell a dekorba, ill. hány csokor. Nekem a 10koszilány csokor, 15 kitűző, 2szülőköszöntő, 1 menyacsokor+asztaldíszek, főasztaldísz, hintó és kocsidísz volt 30E

Zene: ha nem lesz lagzi, cd-ről, de ha lesz, akkor is mehet gépről.

Torta: 20E körül, háznál kell venni, nem cukrászatban, ez a titka

A keresztelkedés nem gond.

Ha kell segítség, keress meg privátban :)

2013. júl. 25. 18:14
 14/19 anonim ***** válasza:
52%

"Ezt nem szabad! Max. 10%-al legyen több, mint a vendégek száma, vagy annyival, amennyi az emeletek mérete miatt muszáj, de kétszer akkorát nehogy vegyél a nyakadon fog maradni. Nem az a jellemző, hogy két szeletet kérnek, hanem az, hogy egyet se, hiába finom, mire kihozzák, addigra végig ették a menüt,"

pont 1 hete voltam lagziban, ott pl. az éjféli nasi mellé megint kirakták a tortaszeleteket (nem széttrancsírozott maradékokat, hanem szépen felvágva és elrendezve!), és elfogyott szinte mind. A maradékot elcsomagolták az otthonmaradt vendégeknek, családtagoknak.

Másrészt a tortát sem szabad rögtön az ebéd után tálalni, hanem pár órával később, amikor a vendégeknek már van hely a pocakjában 1-1 kávé és tánc/játék után.

2013. júl. 25. 22:48
 15/19 anonim ***** válasza:
82%

nálunk is később volt a torta, olyan 11 felé, ennek ellenére a fele ottmaradt, pedig isteni finom volt... csak ugye az ember teleeszi magát, sörre/borra nem is a legjobb az édes, inkább sósat esznek, ha sütizni támad kedvünk.

Én max egy 60szeletest vennék... nálunk pl. szokás, hogy hoz minden család egy tortát, így nem csak menyatorta van, hanem még vagy 10, plusz sütik...

2013. júl. 25. 22:56
 16/19 anonim ***** válasza:
93%

Pont egy hete mikor voltál akkor valószínűleg azért fogyott el, mert nem volt elég süti.

Eleve 10-11 körül vágják a tortát nem ebéd meg vacsora után rögtön. Csomagolni meg sütiből is lehet, sőt kell is, mi a végén már a fél utcának adtunk sütit, szüleim is vitték a munkahelyre, még a ruhakölcsönzőbe is vittem egy dobozzal, pedig csak az volt, amit a család hozott. Nálunk is mindenki hoz tortát is, sütit is, van ahonnan két tortát meg apró sütit 4 félét kaptunk. Ha nincs más, akkor nem csoda, hogy elfogy a torta, de nézd meg az összes esküvős fórumon, lapon tanácsokat, nem fogy el annyi átlagos lagzikban. Ha meg számítanak a költségek, akkor főleg hülyeség kétszer annyit rendelni.

Nekünk 65 főre 72 szeletből is lett maradék visszatéve, pedig azóta is mindenki azt mondja, hogy olyan jó tortát még nem ettek.

Amúgy a cukrászok maguk is mind azt mondták, hogy ennyi bőven elég, pedig nekik aztán érdekük lenne minél nagyobbat rásózni a menyasszonyokra.

2013. júl. 26. 00:02
 17/19 anonim ***** válasza:
66%
15ös miért lett lepontozva??
2013. júl. 26. 13:40
 18/19 anonim ***** válasza:
Mert valakinek fáj, hogy felesleges kétszer akkora tortát rendelni. Vagy azért hiszi azt, hogy nem igaz, hogy nem fogy el, mert náluk szokott lenni összesen két fajta sütemény és a násznép kénytelen csak a tortát enni, ha édességet akar.
2013. júl. 26. 14:33
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok segítsèget, hozzászólást!!! :)

Egyèbként én is hallottam, hogy a vendégek szàma + 10%-ot kell szàmolni a tortára, sütire. Sütikben biztos besegitenek mondjuk, így csak torta kell. Idő még van, addig is köszi a tippeket mèg 1x!

2013. aug. 3. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!