Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha engem nem hívtak meg, nekünk meg kell majd hívni őket?
A párommal 2 éve vagyunk együtt, komoly a kapcsolatunk, lassan összeköltözünk. Az unokatestvérének lesz esküvője és engem nem hívtak meg.
Na most ha majd a mi esküvőnk lesz, meg kell majd hívni őket? Na de milyen alapon, hiszen ők sem hívtak meg engem?!
Én nem hívnám meg őket. Még csak nem is bosszúból, de nekem ha valaki nem hív meg a lagzijára csak a páromat, holott tudvalevő, hogy a mi kapcsolatunk is komoly és esküvő is szóba jöhet, konkrét jelzés arra, hogy ők sem kívánnak eljönni a mi lagzinkra.
Mellesleg szerintem egy lagzinál olyan komoly kapcsolatban levő embereket, mint ti vagytok a pároddal, külön meghívni illetlenség, kikötni, hogy ne vigyen téged a párod, meg bunkóság.
Meghívni nem kell, de milyen családtagok lesznek, így illik :)
Amúgy bunkóságnak tartom hogy téged nem hívtak meg, mi (pedig családi körű) esküvőnk lesz, mindenkinek mondtuk még a családnál lakik is, hogy ha van párja hozza (csak az ültetés miatt majd szóljon időben). Nekünk magától értetődik, hogy ha van párja az hozzá tartozik, még ha esetleg nem is ismerjük.
Azért a párod kiállhatna melletted.
Az unokatesóék lehet, hogy úgy vannak vele, hogy ha két év után még nem is vagytok összeköltözve, akkor csak járogattok, ilyen jellegű kapcsolati formát pedig nem akarnak az esküvőjükön, ahol rokonok, meg barátok vannak jelen. Ez esetben elmagyarázhatná a párod, hogy komoly a kapcsolatotok, és hogy hozzá tartozol, vannak olyanok ugyanis, akik tényleg úgy szelektálnak, hogy "barátnőcskét" nem hívnak, csak legalább menyasszonyt/vőlegényt, van viszont, akinek mindegy, ha van az illetőnek párja, tök mindegy milyen státuszú, akkor viheti. Felfogástól függ, Házaspárokat szólóban meghívni viszont kifejezetten bunkóság.
A ti esküvőtökön, ha egyáltalán lesz, nem egyedül fogod eldönteni, hogy meghívjátok-e őket. Főleg, hogy a párodnak a rokonai. Hogy milyen alapon? Hát, hogy házastársak lesznek, és azokat együtt illik meghívni. Meg a jegyeseket is. De neked még csak udvarolnak ugye, még csak együtt sem éltek. Lehet, hogy csak a család megy az esküvőre, és rád még nem tekintenek a családba tartozónak.
De amúgy elég durva, hogy egyáltalán össze se vagytok költözve, de te már azt tervezed, hogy bosszúból kit nem hívsz majd meg az esküvőtökre, amiből még az is lehet, hogy sose lesz semmi.
Szerintem ma már nem állja meg a helyét, hogy csak a házastársakat és a jegyeseket illik meghívni együtt. Lehet, hogy valaki eljegyzi a másikat már két hónap után, mert még nem élnek együtt, de majd össze akarnak házasodni, legalábbis most úgy érzik. Valakik meg már együtt vannak évek óta, ők is együtt akarnak élni, csak ők élettársi kapcsolatban, nem pedig házasságban.
Most akkor mennyivel jogosabb a jegyeseket meghívni?
Ma már nem feltétlenül a jegyesség a komoly összetartozás első kifejeződése, ezért nem csoda, hogy ma már általában úgy tartják, hogy akik kapcsolatban vannak, azokat együtt hívják. Jó, tényleg nem feltétlenül 1-2 hetes laza kapcsolatra gondolok itt, de egy-két éves már beletartozik. Főleg ha összeköltözés, esküvő is kilátásban van.
Mindenképpen udvariatlanság volt ez a rokonoktól, pláne az a része, hogy kifejezetten megkérik a párodat, hogy téged ne vigyen.
Én ilyen helyzetben nem is mennék a párom nélkül.
Ha meg esküvőre kerül a sor, akkor ha a pároddal egyetértetek benne, nyugodtan megcsinálhatjátok, hogy az unokatesót elhívjátok, azzal a kikötéssel, hogy a párját hagyja otthon. Vagy akár meg sem hívjátok.
Viszont tényleg igazuk van azoknak, hogy ezt azért a pároddal le kell tisztázni, mert a kettőtök esküvője lesz, közösen kell döntenetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!