Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyit költöttetek a menyasszonyi ruhátokra? Tudtok képet is betenni?
aki nem 38 kamera meg média meg anyámtöke előtt esküszik, és nem 10 millából tart esküvőt, annak elhiszem, hogy sok... s ennyiből valóban megvarrnak egy RÁNÉZÉSRE ugyan olyan ruhát, csak nem lesz benne a LaSposa címke... és utána akár el is adhatod...
én a 15E-ért varratott ruhámat 29E-ért adtam el! :)
A francokat lesz ránézésre olyan valami 15.000-ért, mint egy 300.000-es ruha. Ha csak az anyagköltséget számoljuk, a drágább ruháé akkor is 50-100.000 közé esik. 15.000-ből munkadíjjal, anyagárból együtt csak egy nagyon egyszerű ruha jön ki jó minőségből, pl. ilyen:
De a varrónő akkor is szinte ingyen dolgozik. A legegyszerűbb ruhák megvarrása is 1-2 hetet vesz igénybe, ha jó munka, ha 500 ft-os órabérrel számolunk és egy héttel csupán (ami ugye semmi), akkor is 20.000 csak a varrónő bére.
15.000 ft-ból habos-babos ruhát éhbérért, poliszéter bélésselyemből lehet varratni, ha nem kapja az ember ingyen az anyagot.
Még egy ilyen egyszerű ruhához is kell 5 méter anyag minimum, ha a legolcsóbb kínai sz*rral számol az ember, akkor is 5.000 ft. 10.000-ért pedig esetleg a faluvégi mari néni varrja meg.
és valóban, a varrás ingyen volt.
és nem hiszem, hogy a kérdezőnek nem jó a 2000ft/méter-es taft, hanem a magától megállós, úgy marad, ahogy gyűröd, 12.000Ft/m áras kellene...
az én ruhámban a taft ára 2000/m volt, plusz alatta a bélés, az acélmerevítők (pár ft), illetve a kövek (1000Ft) tették ki ezt a 15.000Ft-ot.
Abroncsot szintén nem kellett vennem
"hanem a magától megállós, úgy marad, ahogy gyűröd, 12.000Ft/m áras kellene... "
Nem akarlak elkeseríteni, de mivel a taftot nem puhítják utókezelésképp, ezért pontosan elvárható tulajdonsága az, hogy kemény és gyűrődik, valamint gyűrődésre úgy marad. Épp ezért alkalmaznak taftot erősebb tartású, nagyobb szoknyájú ruhák varrása esetén, mert nem igényel különösebb alátámasztást, magától is szépen kidobódik.
Míg a szatén, ami puhított inkább a test vonalát követő, lágyabb ruhákhoz használatos.
U.i.: én azért adtam neked piros kezet, mert valótlant/félinformációt közölsz.
Minőségi ruhát lehetetlenség 15.000 ft-ból varratni a varrónőt is kifizetve. Az, hogy te nem fizettél a varrónőnek, egy másik kérdés, viszont amit előtte állítasz, hogy 15.000 ft-ból katalógusszintű ruhát lehet varratni, puszta hazugság.
"Minőségi ruhát lehetetlenség 15.000 ft-ból varratni a varrónőt is kifizetve. Az, hogy te nem fizettél a varrónőnek, egy másik kérdés, viszont amit előtte állítasz, hogy 15.000 ft-ból katalógusszintű ruhát lehet varratni, puszta hazugság."
és mi okom is lenne hazudni, kedves?
Anyagköltségen varrták, nem bolti áron, hanem nagykeráron ... mi értelme lenne, hogy hazudjak, magyarázd már el nekem?!
Az állításod azért hazugság, mert FÉLIGAZSÁG!
Azt állítod, hogy 15.000-ért katalóguskinézetű ruhát lehet varratni.
Ez így nem igaz, ugyanis VARRATNI nem lehet, maximum egy kedves ismerősöd INGYEN MEGVARRJA! Rohadt nagy különbség. Utálom az ilyen torzításokat. A nagykeráras anyagról már nem is beszélve.
Ez kb. olyan mintha kijelentenéd, hogy 5 millióból 200m2-es házat lehet építtetni, aztán utána hozzátennéd, hogy ha kőműves vagy, féláron kapod az alapanyagot és minden munkás ingyen dolgozik rajta.
Az általad linkelt ruha normál méterárús, jó minőségű anyaggal, a varrónőt kifizetve alsó hangon is 150.000 ft.
"én varrattam, anyagáron 15E ft volt, ilyen: "
Ott van, hogy ANYAGÁRON! Ez normális felfogású embereknél érhető, hogy az ANYAG 15E volt!
A varratás ingyen, ez részletkérdés, mivel a kérdezőnek nem biztos, hogy van ismerőse, aki ingyen megvarrja!
Azért írtam, hogy ezzel tudjon kalkulálni, hogy az anyag ennyiből is kijön!
Miért kell provokálni és mindenáron kötözködni????
Bocs az ekezetnelkulisegert. Szoval a polgari eskuvoi ruhamert 55000 ft-ot fizettem, es van hozza taska, alsoszoknya, kesztyu.
[url= [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!