Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki nem szól vissza, az jön vagy sem?

Nem is értem, ráadásul nem ilyen szegről-végről gyűjtött emberek, meg egész végig azzal jöttek, hogy jaj, majd addig eldöntik. Igaz, mondtam, hogy az, hogy ma meg kell mondani, mert reggel adni kell le a dolgokat, az azért azt jelenti, hogy nekem mostanra már össze kellett állítani az ültetést, szóval ne várjanak már az utolsó percig.
De nem is hiszem hogy "félnek szólni", hogy nem jönnek, mert nem olyan típusúak...

Hívd fel őket és kérdezd meg. Nálunk volt olyan, aki nem jelzett vissza, mert szégylte megmondani, hogy nem jön, volt meg aki azért nem jelzett vissza, mert természetesnek vette, hogy jön és nem gondolta, hogy akkoris vissza kell jelezni.
(Amúgy szerintem az hülyeség, hogy azon gondolkoznak, hogy van-e kedvük, egy esküvő nem arról szól, hogy van-e kedved aznap délután. Ha te úgy is gondolod, hogy nincsenek anyagi gondjaik, attól még sajnálhatnak kiadni az esküvődre pénzt... Én azt tapasztaltam a mi lagzinkon, hogy a gazdagabbak voltak a legsmucigabbak, a szegényebbek meg szívből adtak többet.

Van, akinek a kapcsolatával van gondja, van akinek csak úgy, mert akkor biztos azzal fogják nyaggatni, hogy és ő mikor megy már férjhez, van aki meg nem tudja, akarja-e látni a többi rokont. Mi ezt el is mondtuk, hogy megértjük, ha nem jönnek, de örülnénk neki és akkor vissza kellene jelezni legkésőbb eddig, ezért és ezért.
Jó majd máig akkor eldöntik, hogy jönnek-e, "lesz-e kedvük". Ez volt tegnap. Meg szombaton. Meg szerdán. El biztos nem felejtették.
Úgy döntöttem, nem hívom fel őket, összeállítom nélkülük a mit leadunk a helyszínnek, hogy hányan leszünk, mit és hogyan csináltassanak és ennyi. Elég sokszor szóltunk, mostmár én érzem kellemetlennek, hogy megint ezzel zaklassuk őket, hogy most akkor jönnnek-e???

hát, már ne is haragudj, de az én esküvőmre olyant nem hívnék (többször), illetve nem várnám, hogy jöjjön, aki még nem tudja, lesz-e kedve az ESKÜVŐMHÖZ!!!! Hát hogy lehet már ilyen pofátlan valaki? Majd ha lesz kedve? Hát, én eldönteném helyette, hogy nem lesz kedve.
Simán leadnám a létszámot nélkülük, s akiken keresztül rokonok (mondjuk apud unokatestvérei, akkor apudnak), azt megkérném, hogy hívja fel őket, és mondja, hogy hát sajnálja, hogy nem tudnak jönni, majd legközelebb találkoznak (ilyen mézes-mázosan, hogy legalább érezzék kellemetlenül magukat), így az is tiszta lesz számukra, hogy nem kívánatosak.
ÉN ezt tenném, ez szubjektív vélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!