Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Leírnátok nekem, hogy hogyan zajlik egy polgári esküvői szertartás?
Itt elég jól pontokba szedték:
Az attól függ, nem pont egyforma mindenkinél. Én most nyáron hármat is láttam, voltak azonos szövegrészek, de nem emlékszem mindenre.
Szóval a lényeg, hogy bejön a közjegyző (vagy anyakönyvvezető, vagy nem is tudom, mi a tisztsége), elmond egy ilyen sablonszöveget (hogy azért jelentek itt meg a felek, hogy összeházasodjanak stb. stb.) Aztán talán megkérdezi a házasodni kívánóktól, hogy önszántukból jöttek-e ide (ez nem biztos). A lényeg, hogy külön-külön megkérdezi őket, hogy szeretnék-e elvenni feleségül/hozzámenni a másikhoz, és ezt alá kell írniuk egy nagy könyvben. Aztán a tanúk is aláírják. Utána még szokott lenni ilyen köszöntő vagy ilyesmi, koccintanak. Kb. ennyi, de a hivatalos részeken kívül azért voltak különbségek.
Erősen árnyalja a dolgot hogy ti milyen extrákat kértek.
Nálunk pl. nem lesz se verselés, se szülőköszöntő.
Anyósékkal nem vagyok jóban, szüleim meg nem tudnak eljönni, akkor meg minek :)
A dolog így fog kinézni:
- Bevonulás zenére
- Sablonszöveg
- Igenek kimondása, gyűrűhúzás zenére
- Aláírás
- Koccintás a tanúkkal (a párom ezt is kihagyná az anyja miatt ezt még átbeszéjük)
- Kivonulás zenére
- Fényképezkedés a kertben
Ez így kb. az alap szertartás, innentől kezdve meg ezernyi plusz dolgot lehet beletenni, ezt az anyakönyvvezetővel, vagy ha van mint nálunk, a teremhez szerződött rendezvényszervezővel kell megdumálni.
Harmadik vagyok, akkor örülök hogy nem én vagyok az egyetlen :)
A szertartásig kerülöm anyóst is, mert állandóan jön a szöveg hogy miért így lesz, miért nem megyünk utána vacsorázni, miért nem lesz semmi extra...
Komolyan mondom ha mégegyszer előjön ezekkel elmegy a kedevm az egésztől...
Természetesen lehet teljesen alap szertartást kérni :)
nyáron volt egy nagyon vicces történet. vagy inkább elkeserítő?
nos, 2 egymás utáni esküvőre voltam hivatalos. tehát az egyik 15:00kor, a másik 15:30kor volt, ugyanabban a teremben, ugyanaz a díszítés, ugyanaz a Miss önkormányzat volt jelen.
a szöveg dettó, csak a nevek voltak mások. illetve a zenék. ja, meg a vendégek :)
bejöttek zenére, szöveg, aláírás, koccintás, virágátadás, kivonulás zenére.
mondtam is a páromnak, h ha ez a módja, h hivatalosan is együtt legyünk, akkor inkább maradok vadházasságban. egyet értett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!