Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hova kell pontosan bemennem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hova kell pontosan bemennem ha polgári esküvőt szeretnék?

Figyelt kérdés
Szolnokon lakom és nem igazán tudom hova kell bemennem érdeklődni itt annyi intézmény van.Előre is köszönöm
2009. aug. 26. 07:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha Szolnokon szeretnéd, akkor a helyi anyakönyvi hivatalba (ami a polgármesteri hivatalban/városházán van). Ha máshol, akkor ott a helyi hivatalba.
2009. aug. 26. 07:55
 2/6 anonim ***** válasza:
Szolnokon a Polgármesteri hivatalba (városháza), ott pedig az anyakönyvvezetőhöz. Biztosan ki van írva az ügyfélfogadása. Vigyél magaddal személyit, és a párodat, mert mindkettőtöknek ott kell lennie! A többit már az anyakönyvvezető elmondja. Ha más városba, vagy faluba szeretnéd, akkor az adott falu hivatalába kell menni. A szabály az, hogy ahol előzőleg bejelentkeztetek, ott kell megtartani. Sok Boldogságot nektek! :-))
2009. aug. 26. 12:30
 3/6 A kérdező kommentje:
Szolnokon lakunk ketten de én Zagyvarékasra vagyok lakcímileg bejelentkezve a párom meg Tóalmásra!Most akkor Zagyvarékasra kell kimennem vagy a szolnoki polgármesteri hivatalba?
2009. aug. 26. 17:23
 4/6 anonim ***** válasza:

A lakcím bejelentésetek nem lényeg, hogy hol van, attól még Szolnokon bejelenthetitek a Polgármesteribe a házassági szándékot? Szolnokon szeretnétek esküdni? Az teljesen mindegy, hogy hol van a lakhelyed, az ország bármely pontján köthetsz házasságot, a feltétel csak annyi, hogy ahol bejelentettétek, ott kell megkötni, abba a hivatalba.

Ha bejelentkeztek, akkor az anyakönyvvezető/vagy jegyző elmondja, hogy kér-e hajadonsági-és nőtlenségi nyilatkozatot (mert helye válogatja, előfordulhat, hogy kérnek), ekkor fontos a bejelentett lakhelyetek, mert a lakhely szerinti hivatalban kell azt a nyilatkozatot kikérni. De mondom nem mindíg kell, járjatok utána Szolnokon kérnek-e? Jó készülődést. (a 2.válaszoló voltam)

2009. aug. 27. 13:50
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat sokat segítettetek nekünk.
2009. aug. 27. 15:04
 6/6 anonim ***** válasza:

nekünk most volt az esküvőnk és az elején nem tudtuk eldönteni hol tartsuk, mert én Pest megyei a párom Komárom megyei.

Az anyakönyvvezető azt mondta hogy ezen a 2 megyén belül másik megyében hivatalosan nem) bárhol tarthatjuk.

Mi maradtunk a megszokottnál és lányos megye lett :)

2009. szept. 1. 08:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!