Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi van ha mi bal kezünkön akarjuk hordani a karikagyűrűt esküvő után is?
Jobb kezünkön egyetemi pecsétgyűrű (középső ujj),már "odanőtt".
Köves gyűrűm nincs,igy 1-1 lenne mindkét kezemen.
Meg fognak szólni amiért a bak gyűrűsujjamon hordom a karikagyűrűt esküvő után is?
(plussz nem egyforma a két gyűrűsujjam,még méretet is kellene állitani,bár nem nagy összeg csak a gyűrű tartósságát roncsolja)
akik a balon hordják:
Esküvőn is a balra húztátok fel? Nem fog szólni az anyakönyvvezető vagy a pap hogy a jobbra húzzuk (fel se menne,az a nagyobb)
Nálunk is ugyanígy van!
A magyar szokások szerint fordítva kellene, és mindkét ceremónián a jobbra kellett felhúzni, de mi már másnap átcseréltük és azóta is a balon hordjuk.
Nem szólnak. Ha szólnak akkor rámosolyogsz és megkérded, hogy a maga kezére húzom? Nem? Na hát akkor?
Amúgy pl. a reformátusok elvileg a balra szokták, de manapság senki nem foglalkozik ilyenekkel, mindenki úgy csinálja, ahogy kényelmes.
Én is a balkezemet választottam, mellesleg református vagyok, de annak köze sincs hozzá, nem is hallottam róla, csak egyszer véletlen olvastam valahol. Én azért a balra húzom, mert jobb kezes vagyok, azzal csinálok mindent, biztos nem fogok az on a kezemen gyűrűt hordani.
14:04
ez tetszik,megjegyzem arra az esetre ha valaki beszól :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!