Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Menyasszonyi torta marcipán nélkül lehetséges?
Falun lakunk és a helyi cukrászda nem vállalja marcipán nélkül a tortát. Össze is vitatkoztam a nővel, mert szerinte az csak úgy szép. Az nem számít, hogy én undorodom a marcipán ízétől, akkor is marcipánból kell készíteni, mert az úgy szép.
Én egy 30-40 szeletes csoki-vanilia ízekben gondolkozom. Amolyan csoki-vanília harmónia. Menyasszony fehérben, vőlegényen fekete öltöny, csoki és vanília kvázi jing és jang.
De ezt vajon meg lehet e valósítani, érdemes-e utánna járni?
Nekünk se marcipános volt,mert nem szeretem se én se párom.
Eszterházi és erdőmester volt,rózsák mentek rá,és a figura.
3 emeletes volt (eltolva,nem értek egymáshoz),50 szelet,és rózsástól került 9ezerbe.
(marcipánból 20nál kezdődik)
Simán meg lehet csinálni, mondjuk fehér és barna csokival. Így akár az igazi jin-jang jelet is ábrázolni lehetne a bevonattal.
Kérj egy ilyen tortát, egy másik cukiban meg veszel hzzá nászpárt.
Én is így gondolom. Csak azért sem megyek vissza hozzá. Bemegyek a városba, ami ugyan messzebb van, de inkább, mint hozzájuk.
A városba lehet kapni biztos emeletes tortát, és az egyik ilyen a másik olyan ízű lesz.
Egyetértek az előzőekkel. Vegyél a szomszéd faluban sima vanilia-csoki tortát, vidd haza, szedd le róla az esetleges diszeket és vondd be fondanttal:
Pillecukorból és porcukorból készül, a fenti linknél a Marshmallow fondantot keresd. Ételfestékkel szinezni is tudod.
Neten lehet kapni kerámia nászpárt, mindenfélét, valamint fondantból diszeket is lehet formázni. Sőt, ha már diszités és van lelkesedés+idő: csoki temperálása után dekorativ diszeket is lehet csinálni a tortára csokiból. Ha neked nincs időd, kérd meg vmelyik barátnődet vagy rokonodat, a helyi cukrász meg nagyivben sz.rd le. Csoki temperálás+diszek linkje:
Sok boldogságot! :)
Vigyázz, ha habbal bevont tortát kérsz, mert a nagy melegben 5 perc alatt szétolvad. Voltam már olyan esküvőn, ahol kitolták a 6 emeletes habos-babos tortát és még a felvágás során csúszott szét az egész.
Valami tartósabb bevonat kell, ami összetartja a tortát. A fondant jó ötlet.
De szerintem is menj más cukrászhoz...nehogy már a nyúl vigye a puskát!
Egyébként pedig meglehet, hogy ismerősök által találsz olyan idős személyt is, aki otthon finomabb esküvői tortákat készít nyugdíjkiegészítésként, mint nagyon sok cukrász.
Persze ezt nem könnyű egyik napról a másikra felderíteni, meg ismeretségi kör kell hozzá. Ahol én lakom, az egyik idős hölgyhöz még a város másik végéből is jönnek, és csodákat tud sütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!