Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha felveszem a vőlegényem nevét az esküvő előtt, vagy után, azonnal le kell cserélni a személyes irataimat?
Természetesen utána!
Hiszen a szertartáson, az anyakönyvezetőtől kapod meg a házassági anyakönyvi kivonatot, ami alapján majd lecserélheted az irataidat.
Persze ezt nem árt minnél előbb megtenni, mert, azt hiszem 3 hónap után már új anyakönyvi kivonat másolatot kell kérned. (Bár szerintem ez tök hülyeség, de ők tudják!)
Először a személyit és a lakcímkártyát cseréld le, mert a többinél ezt fogják elkérni. A lakcímkártyát csak a lakóhely szerinti okmányirodában intézheted, a többit bárhol.
Utána jöhet a jogosítvány, útlevél szintén okámyiroda.
Az adóigazolványt a helyi APEH kirednletségen kell intézned, a TB kártyát meg megyei OEP központnál (ha Pesti vagy, akkor Teve utca).
Ne feledkezz meg a bankkártyákról, esetleges diákhitelről, munkahelyen bejelenteni, háziorvosnál stb.
Jó szórakozás lesz, nekem tavaly 2 hónapomba tellt, mire mindent elintéztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!