Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek adjak pénzt? (csak templomi esküvő)
Egy volt általános iskolás osztálytársam hívott meg az esküvőjére. Külön írták, hogy nincs szükségük edénykészletre, vázára, stb, inkább a pénznek örülnének.
Viszont a meghívómon csak a templomi esküvőre való meghívás szerepel, tehát a lagziba nem megyek. (ugye ha oda is hívtak volna akkor az is rajta lenne a meghívón?) Ilyenkor is szokás ajándékot (pénzt) adni?
Én nem adnék ilyenkor pénzt.
Ha nagyon jó barát, akkor valami ajándékkal meglepném, de pénzt nem adnék.
A meghívót úgy csináltattuk, hogy vagy kétfélét, és a szövegből kiderült: esküvőre és az azt követő lakodalomba hívnak = ez esetben igen, ki lehet hangsúlyozni, hogy pénzt kérek.
Vagy a meghívó egyik sarka perforált volt, arra írtuk, és rajta hagytuk a sarkot annál, akit a lagziba is vártunk.
Ha csak szóbeli meghívást kaptál, akkor az csak a szertartásra szólt, én a helyedben már oda sem mennék el, mert akkor milyen alapon hangsúlyozza ki, hogy nem ajándékot, hanem pénzt kér.
nem kell adni.
A meghívón meg igen rajta szokott lenni, hogy ha a lagziba is meghívnak. Minimum annyit ráírnak hogy az utána következő vacsorára.
Nem semmi. Ilyennel még nem találkoztam. Külön írták, hogy pénzt kérnek? De a lagziba meg sem hívnak?
Hát én magasról tojnék a fejükre, ahogy ők tojnak a tiedre. Csak a pénzed kell nekik, nem a jelenléted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!