Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek hogy használjam...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek hogy használjam majd a nevem?

Figyelt kérdés

Hamarosan férjhez megyek, de még nem sikerült eldöntenem, hogyan használjam a nevem az esküvő után.

Mindig szimpatizáltam a kötőjeles verzióval, tehát pl. Szalai-Kiss Júlia (nem ez a nevem, csak példa), de a párom vezetékneve nagyon nem illik össze az enyémmel, így egymás után kimondva nagyon nem hangzik jól.

-né nem igazán szeretnék lenni. Szalai Jánosné formában semmiképp, akkor már inkább Szalainé Kiss Júlia, de igazán az sem...

- amire még gondolok, az az, hogy ezentúl a férjem vezetékneve legyen az enyém is, tehát Kiss Júlia helyett Szalai Júlia legyek. Az én keresztnevem szerintem nagyon jól összeillik az ő vezetéknevével, jól hangzana, tetszene. Azt viszont furának tartanám, hogy a 26 éve hordott vezetéknevem egyszerűen eltűnne, semmilyen formában nem jelenne meg a nevemben... Titeket ez mennyire zavar? Akik így vették fel a nevüket, nem bánták meg?

És persze ott az a verzió, hogy hagyom a leánykori nevemet, de az sem tetszik igazán, mert valahogy jelezni akarom a nevemmel is, hogy összetartozunk a férjemmel.

Szóval én igazából a párom vezetéknevének átvételére szavaznék, csak nem tudom később nem bánnám-e meg, hogy eltűnik a saját nevem... Tapasztalatok?

(Kérdeztem már a páromat, ismerősöket is, de mindenki azt mondja hogy nekik mindegy, én döntsek.)

2012. jún. 6. 19:03
 1/10 anonim ***** válasza:
59%
Az ember ritkábban használja a teljes nevét mint gondolnád. Az én feleségem is felvette a "Szalainé Kiss Júlia" formában, de ha bemutatkozik, vagy kérdezik, akkor Kiss Júlia maradt. Csak hivatalokban kell a teljes. Mi is nagyobb feneket kerítettünk neki, mint kellet volna, azt gondolom utólag.
2012. jún. 6. 19:08
 2/10 anonim ***** válasza:
71%
Nekünk szeptemberben lesz az esküvőnk, és én is nagyon sokat vaciláltam, hogy hogyan vegyem fel a párom nevét. Végül a kötőjeles megoldást választottam....
2012. jún. 6. 19:14
 3/10 anonim ***** válasza:
77%
Nekem két éve volt a "névváltozásom". Én felvetem a férjem vezetéknevét és mögé megtartottam az enyémet. Igaz így elég hosszú lett mert a nevem alapból 13. betűs volt, most meg plusz 11 kell elé. De az írásban nincs különösebb baj csak ha sokat kell aláírnom.
2012. jún. 6. 19:25
 4/10 anonim ***** válasza:
62%
Miért nem veszi fel ő a te nevedet? Akkor is látszana,hogy összetartoztok,de nem tünne el a neved.Ha neki mindegy,akkor gondolom az is mindegy,ha ő változtat.
2012. jún. 6. 19:46
 5/10 anonim ***** válasza:
53%
Én a kötőjeles verziót választottam de ha bemutatkozok valakinek, a lánykori nevemet mondom megszokásból. Szerintem nyugodtan vedd fel az ő nevét (Szalai Júlia). Aztán használd azt, amelyik szimpatikusabb lesz neked.
2012. jún. 6. 21:35
 6/10 anonim ***** válasza:
52%
Én is sokat vacilláltam, és arra jutottam, hogy nem bírok lemondani a saját nevemről, szeretem is, és az hozzám tartozik, a -né-től én is nagyon idegenkedem, maradt a kötőjeles, az enyémmel elöl, mert így jobban hangzik, igaz ugyan, hogy a -néset könnyebb lehagyni, a kötőjeles meg az és kész, nem lehet elhagyni. Amit nem értek, hogy miért olyan nagy probléma sokaknak, hogy hosszú lesz a név? Ha kicsit is úgy érzed, hogy bánnád a saját vezetékneved hiányát akkor legyél kötőjeles, ha nem ragaszkodsz hozzá vedd fel a férjedét. Kötőjelesnél mindkét sorrendben rosszul hangzik a két vezetéknév egymás után?
2012. jún. 6. 21:38
 7/10 anonim ***** válasza:
Én kötőjelesen veszem fel a nevem, bár a párom neve sem annyira illik az enyémhez, hiszen nem magyar vezetéknév. De nem érdekel. :)
2012. jún. 7. 01:17
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezt neked kell tudnod, mi tök idegenek mondjuk meg, milyen legyen egy életre az asszonyneved? Nemár.
2012. jún. 7. 09:23
 9/10 anonim ***** válasza:
én Szalainé Kiss Júlia-ként vettem fel a nevem, látszik, hogy férjnél vagyok, de még sem hagyom el az enyémet. De azt nem értem csak, hogy ha semmi nem tetszik, akkor mit vacilál bárki is, maradjon a neve és kész.
2012. jún. 7. 16:12
 10/10 anonim ***** válasza:
Én a férjem nevét vettem fel, így megváltam lánykori vezetéknevemtől. A többi megoldás hosszú, -né meg nem szerettem volna lenni.
2012. jún. 7. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!