Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A vőlegény nézi, hogy kitől mekkora pénzösszeget
kapott?
igen, van
eztt azért is jó elkerülni, mert rokonom adott valakinek 200at és amikor az ő gyereke nősült, akkor az kapott ettől a rokontól, akitől előzőleg kapta a 200at, 25-öt...gáz...közben meg kacsalábon élnek, 2 havonta járnak nyaralni
bár ez egy fordított történet :)
2009. júl. 2. 12:17
Nálunk ez úgy működik, hogy a párral táncolnak, a borítékokat meg az anyák fogadják, ki-ki a saját családjáét. Amelyikre nincs ráírva, hogy kitől van, arra ráírják. Ez azért van, mert utána a pár meg tudja nézni, hogy kitől mennyit kapnak, és ők is annyit visznek vissza.
Szerintem ez kicsit gyomorforgató szokás, de sokan csinálják még. Szerencsére a mi családunkban már nem.
2009. júl. 2. 12:18
Nézik, mert az emberek idióták. A f@sznak kell meghívni olyanokat az esküvőre, akivel nem a ünnepet akarják megosztani, hanem le akarják venni, mint a riadt majmot, hogy felszerelhessék belőle a koszos kis lakásukat!
2009. júl. 2. 12:26
Nem tudom, hogy ez előző válaszoló miért rágott be...lehet, hogy ő lenne a legjobban megsértődve, ha valahová ő meghívottként adna 100 ezret, aztán 10-et kapna vissza a saját esküvőjén...nem azt mondom, hogy ez számít meg pontosan annyit kell adni, de azért legyen mérvadó, mert nem esik jól a másiknak, ha ő sokkal többet ad. Nemcsak pénzben...akkor azt érzi, hogy nincs megbecsülve. Mi felírtuk, hogy ki mennyit adott és nem azért, mert azt számolgattuk meg pénzben mérjük az embereket. Visszaadni igenis illik legalább annyit. Szóval ez nem pénzlenyúlás, hanem épp az ellentétje!
2009. júl. 2. 12:33
12.26. vagyok. Ha én valakit meghívok az esküvőmre nem várom el, hogy ajándékot hozzon főleg ne pénzt! Ha meg nem tudom kifizetni az esküvői vacsorát, vagy a nászútat akkor nem rendezek esküvői vacsorát és nem megyek nászútra. Ebből következően nem esne rosszul, hogy ha valaki nem ad semmit sem, mert az eskövő nem a nászajándékról szól. Ráadásul nem minden vendég engedheti meg magának, hogy akár 10.000,-Ft is adjon, ezért a vendégeimet nem hozom ilyen kellemetlen helyzetbe!
2009. júl. 2. 12:39
12:59: nem mondtam, hogy hozd őket kellemetlen helyzetbe. Én sem voltam nászúton, ez nem nagyon dolog. Nem vagyok én sem anyagias, viszont ha már valaki egyszer adott (mert nekem volt lagzim előbb, mint másoknak), akkor én bizony legalább annyit vissza fogok nekik adni.
2009. júl. 2. 12:41
Mélységesen egyetértek a 12.26 ossal. Hányingerkeltő az egész, ráírni meg pláne. Azért mert pl xy 10 ezret adott mert nem volt több én is csak annyit adjak noha többet szeretnék, vagy ha xy gazdag 50 ezret szánt rám de én olyan csori vagyok h csak 10 ezret tudok nélkülözni akkor rohadjak meg. Nevetséges , buta hülye gondolkozásmód. Meg egyébként is aki arra blazírozik h minnél több pénzt kapjon az esküvőn és nem az a lényeg neki h megvendégelje a résztvevőket akivel együtt örülhet, az olyan is. Engem egyáltalán nem érdekelt h ki mennyit adott......
2009. júl. 2. 12:41
Kiamajom, nem azért kell felírni h elszámoltasd, hanem nem tudsz mindent a fejedben tartnai, mert a meghívottak valószínüleg több 10 éven át fognak lagzikat tartani. A lagzi egyébként az ajándékról és pénzről is szól. Amiről a felháborodottak beszélnek az házasságkötésnek nevezik és ingyenes a Boldogság Házakban. Az ajándék az ifjú pár boldogulását segíti, ahogy majd a te gyerekedét vagy a tiedet is. Nem kötelező elmenni, nem kötelező tiszteleted tenni de ha mész vigyél ajándékot, pénzt mert úgy illik.
Azt is fel szokták írni h ki nem ment el a meghívás ellenére és oda nem megy vissza a család meghívott része.
2009. júl. 2. 12:53
12.26 Nem is az a kérdés, hogy illik-e vinni ajándékot, hanem az, hogy van-e jogunk elvárni, hogy egyáltalán hozzanak-e ajándékot és ha igen akkor mit és mennyit! Természetszerűleg az ember visz ajándékot, mert illik, de elvárni parsztság! Mindig szomorúan nézem, mikor az esküvőn a 80 éves kisnyugdíjas bedob a kalapba egy 10 vagy 20 ezrest... és ha csak 10 ezerest ad két lépés után félre lökik, hogy a nagy lével rendelkezők táncolhassanak az újasszonnyal
2009. júl. 2. 13:00
10/20 A kérdező kommentje:
"Azt is fel szokták írni h ki nem ment el a meghívás ellenére és oda nem megy vissza a család meghívott része."
Ez teljesen jogos, én is így gondolom!
Kapcsolódó kérdések: