Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha 5 hós babával lenne az esküvőnk, milyen időpontokra jó szervezni az egyházi és polgári esküvőt, vacsit, fotózást és milyenre jó egy babás esküvőt szervezni?
Nekem 1 éves a babám, most lesz a lagzink a hét végén, kész idegroncs vagyok a gyerek miatt, hogy hogy lesz, mint lesz. Éjszaka nem bírok aludni, és már kezdek lelombozódni, hogy nem átélni, hanem túlélni akarom a nem kevés pénzt beleölt lakodalmat. Az elején totál meg volt az elképzelésem, hogy hogy lesz, de már minden borul, hogy az még se lesz jó! Ott legyen? Ne legyen ott? Csak az esküvőn? De jó lenne, ha a lagziba is kicsit ott lenne? Sokáig nem lehet ott, mert kikészíti a zaj, és a tömeg. Kézről kézre járjon, vagy bébiszitterrel és a dédivel? Már hányra hívjam a bébiszittert, mert reggel már kozmetikus, fodrász, fényképeszkedés...stb van. A nagyik, azaz az örömszülők nem vigyázhatják meg, mert nekik is készülni kell, és feladatuk van. Nekik is aznap helyt kell állni. De akkor egésznapra a bébiszitter az egyébként olcsó 700 Ft-os órabérével egy vagyon, ha azt akarod, hogy a lagziba legyen a gyerekkel, akkor kénytelen vagy neki is kaját rendelni 9000 Ft/fő. Szóval nyűg, nyűg, és nyűg.
Aki ráadásul még szoptat is... No comment. Szerintem el tudod képzelni.
Egy tanács, a gyerek nem járhat kézről kézre, mert teljesen ki fog készülni. Egy valaki foglalkozhat vele, és azok nem lehetnek az örömszülők, mert ez a nap nekik is megismételhetetlen.
Az egész lagzi megszervezése játék volt, de a gyerek kérdés teljesen kiborít.
Ha nekem 5 hónapos lenne a babám a lagzi napján, ha nem sürgős, inkább elhalasztanám, nekünk ezért van most 1 évesen és még így is nagyon nehéz.
Az én keresztlányom fél éves volt, amikor összeházasodtak a szülei. Ha van sok normális segítség, akkor mindent meg lehet oldani. Reggel felkelt, megetette, otthagyta nagyinak, meg apának, elment a fodrászhoz, kozmetikushoz, hazaért, megint ettés (jó hozzá teszem, a kicsi már akkor nem szopott), lerakta aludni, elmentek fotózni, a baba jól kialudta magát, 4-ig. Ők direkt nem akartak lánykikérőt, hogy ne legyen, hogy minden vendég megy a lányosházhoz, mert akkora forgatagban nem tudott volna pihenni a pici. Úgy voltak vele, hogy elég lesz neki a tömeg a szertartásokon is. Utána kezdődött a polgári.
Azon a nagyi fogta, meg a templomba is. Viszonylag jól viselte. A lagzi a házuk mellett volt sátorban, tehát megoldották, hogy a dédik a házban vigyáztak rá. Ők úgy se nagyon akartak bulizni, meg így anyuka is rá tudott nézni a picire, amikor akart. Fél 3ig tartott. Szóval sokkal több szervezést nekik nem igényelt a dolog a pici miatt. De egy másik barátnőm meg úgy csinálta, hogy később ebédeltette meg kicsit, és ébren tartotta egy darabig, így pont a szertartások előtt aludt el, szóval mindkét szertartást végigaludta. Néha felriadt a zenére, de utána vissza is aludt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!