Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha férjhez mentem, milyen iratokat kell lecserélnem?
Figyelt kérdés
Ok,tudom,hogy a jogsit, személyit,lakcímet le kell. De azzal nem vagyok tisztában, hogy a taj kártyával mit kell csinálni. Az adókártyát se tudom,mert két hónapja ment férjhez sógornőm, tőle elvették, s nem adtak neki újat, azt mondván,hogy most már nem gyártanak plexi kártyákat. Így most ténfereg adószám nélkül. Segítenétek?
Azért mert nincs kártyája, attól még adószáma van. Kérjen igazolást a nav-tól (vagy Magyar Államkincstár, nem tudom most melyik foglalkozik ezzel) az adószámáról.
Csak akkor kell mindent kicseréltetned, ha nevet változtatsz. De akkor mindent. Első legyen a személyi+lakcímkártya, azzal tudod intézni a többit, mindenhova vidd magaddal a házassági anyakönyvi kivonatodat, mert kérhetik majd.
Kicserélik a fentieken kívül a taj kártyát, ha van jogsi, autónak forgalmi, törzskönyv.
És mindenhol be kell jelentened a névváltozásodat.
2012. máj. 21. 09:35
2/11 anonim válasza:
Én 9 éve vagyok férjnél, a tb kártyám és az adókártyám azóta is a leánykori nevemen van és soha nem érdekelt senkit. A jogsimat és a személyimet is nemrég cseréltettem le, csak mert lejárt :-))) Hol és ki vette el a sógornőd adókártyáját: Lehet, hogy én is járhatok így?
2012. máj. 21. 09:36
3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! 2-es: sógornőm bevitte a helyi területileg illetékes adóhivatalba, hogy férjhez ment, cseréljék ki. Elvették tőle, közölték, hogy nem kap másikat,mert nem foglalkoznak már plexivel,kérjen igazolást a MÁK-tól, ott meg közölték vele, hogy a Pesti NAVtól tegye. Felhívta őket, mire mondták,hogy nem állítanak ki igazolást, keresse meg a régi kártyájának a számát valahonnan ahova használnia kellett és van másolat, használja azt...
2012. máj. 21. 09:41
4/11 anonim válasza:
Nemrég mentem férjhez.Mindent lecseréltem.Tőlem is elvették az adókártyát,mondták,kb 3-4hónap múlva küldenek lakcímemre az adókártyát új nevemmel.Kaptam igazolást is.
2012. máj. 21. 09:44
5/11 anonim válasza:
Utolsó vagyok.Apehnél voltam,ott vették el,és ott kaptam egyből igazolást is,és ott mondták,h majd küldenek új nevemmel.Nekem nem kellett mennem máshova.
2012. máj. 21. 09:46
6/11 A kérdező kommentje:
4es, úgy látszik "ahány ház,annyi szokás" akkor. volt már olyan,hogy nekem el kellett intéznem valamit, amit el tudtam zökkenőmentesen, s neki is el kellett, ugyan azt, de ő már nem tudta. Van köztünk 200km, de elég furcsa,hogy ami itt működik,ott nem akar, s fordítva
2012. máj. 21. 09:46
7/11 anonim válasza:
Kérdező!Lehet,h helytől is függ.Nekem a tajkártyát muszáj volt megcsináltatnom,mert kórházban a laborban rám szóltak,h így nem foglalkoznak velem.
2012. máj. 21. 09:49
8/11 anonim válasza:
Ha nevet változtattál, akkor ki kell cserélni a :
-személyit
-lakcím kártyát
-taj kártyát
-adó kártyát (tőlem is elvették az apeh-ban, kaptam igazolást és aztán kiküldték az újat)
-autó forgalmit
-autó törzskönyvet
-útlevelet
Tehát mindent. A házassági anyakönyvi kivonatot vigyed mindenhova!
2012. máj. 21. 10:45
9/11 anonim válasza:
Semmit nem kell lecserélni, ami érvényes, legfeljebb, ha le szeretnéd, hogy az új neveden szerepelj az irataidban, akkor megteheted.
2012. máj. 21. 11:18
10/11 anonim válasza:
Miért vigye mindenhova magával a házassági anyakönyvi kivonatot? Az csak addig kell, amíg a személyit, lakcímkártyát lecserélik neki (nyilván akkor egyidőben megcsináltatja a jogsit, forgalmit, törzskönyvet - egyébként a ha hitel van az autón, akkor a bank hozzájárulása is kell, nekem ezért is kellett fizetni a banknak).
De a TAJ kártyánál, adókártyánál nem kellett már a házassági AK, oda elég a személyi. Egyébként nekem is elvették és kiküldték az új adókártyám, de ez tavaly július környékén volt, azóta sok minden változhatott.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!