Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Tanuja leszek a barátnőmnek....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tanuja leszek a barátnőmnek. Ez milyen kötelezettséggel jár?

Figyelt kérdés
Megkért a barátnőm,(akit 2 éve ismerek,tehát nem a "világ legjobb" barátnője),legyek az esküvői tanuja.Ezért nekem több ajándékot kell vennem,mint egy "egyszerű" meghívott vendégnek?
2009. jún. 20. 13:23
 1/6 anonim ***** válasza:
92%
Nem, egyáltalán nem! Régen a tanúknak csak akkor illett ajándékot venni a házasoknak, ha nem volt lakodalom, vagyis valamiért egy gyors esküvőről volt szó. Ha mész a lagziba, ugyanúgy ajándékozz, mintha nem is lettél volna tanú. A tanúságra történő felkérés egy megtiszteltetés és nem az ajándékozásra való kötelezőség. Az esküvő után már te is csak egy meghívott vendég vagy és aszerint áldozz az ajándékra is.
2009. jún. 20. 13:29
 2/6 anonim ***** válasza:
67%
Mennyire hagyománytisztelő a család? Mert egy hagyományos lakodalomban, ha még egyáltalán van ilyen, a násznagynak (tanúnak) vannak kötelezettségei, az aláírás után is.
2009. jún. 20. 13:57
 3/6 A kérdező kommentje:

Nem,nem hagyománytisztelőek,egy egyszerű,gyors lagzi lesz,semmilyen nagyobb felhajtással.Csak polgári esküvő lesz,utána pedig egy szerény vacsi.

Köszönöm szépen a válaszokat,az első válaszoló "megnyugtatott". Most ugyanis nálam is kitört a válság.

2009. jún. 22. 12:58
 4/6 anonim ***** válasza:
75%

Hát azért a tanúnak sztem illik villantani! nem is a pénz mennyiségében, hanem valami pluszt azért illik adni!

Én több pénzt is és ajándékot is adtam, mitha vendég lettem volna, mikor tanu voltam és a mi tanuink is kitettek magukért! ha van rá lehetőséged, illik azért többet adni, mint egy sima vendég!

2009. jún. 22. 14:32
 5/6 A kérdező kommentje:

Azért az plusszocska,hogy együtt jövünk-megyunk a ruháért,együtt válasszuk ki,a szervezésben segítek,az is valami,nem?

Én nem akarom kihúzni magam az ajándék vásárlásból,nehogy félre értés essék,csak valami "kiemelkedő" dologra gondoltam.

2009. jún. 23. 15:57
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Én a neten olvastam utánna. Azok alapján a tanu általában a menyasszony legjobb barátnője (persze lehetnek kivételek), és valóban egy megtiszteltetés ha erre kérnek. Szerintem nem kell ajándékban többet adnod, legalábbis én nem várom el az én tanumtól, sőt ez fel sem merült bennem. Ami plusz kötelezettsége van, az a szervezésben való segítketzés, és a leánybúcsú megszervezése (itt ő a "főszervező"), a többi baráttal együtt. Legalábbis én ezeket olvastam és hallottam.
2009. jún. 23. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!