Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Sokan veszik fel a férjük...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sokan veszik fel a férjük teljes nevét, vagy ez nem csak nekem furcsa?

Figyelt kérdés

A barátnőm fel szeretné venni a párja teljes nevét, tehát így nézne ki, hogy Kiss István Andrásné, a párja csak az egyik keresztnevét használja, tehát ő mondjuk Kiss István.

Nekem ez így furcsa, de ő ragaszkodik hozzá és nem tudom miért, mert a tényleg olyasmi a név amilyen példát írtam, tehát nem arról van szó, hogy a két keresztnév együtt olyan jól hangzik.

Nem akarom lebeszélni róla, vagy ilyesmi, csak szimplán érdekel, hogy ez gyakori-e.

2012. ápr. 6. 12:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Muszáj, a férj teljes(!) nevét fel kell venni, ha már ennél a varióciónál dönt. Tehát Kiss Istvánné nem lehet!

Névviselési formák

A feleség a házasságkötés után

- kizárólag a maga teljes nevét viseli, vagy

- a férje teljes nevét viseli a házasságra utaló toldással, amelyhez a maga teljes nevét hozzákapcsolhatja, vagy

- a férje családi nevét viseli a házasságra utaló toldással, és ehhez a maga teljes nevét hozzákapcsolja, vagy

- a férje családi nevéhez hozzákapcsolja a saját utónevét.

A férj a házasságkötés után

- kizárólag a maga teljes nevét viseli, vagy

- a felesége családi nevéhez hozzákapcsolja a saját utónevét.

A férj, illetve a feleség a házasságkötés után házassági névként családi nevüket is összekapcsolhatja, hozzáfűzve a saját utónevét. (A házasulóknak az anyakönyvvezető felhívására a házasságkötés utáni névviselésről nyilatkozniuk kell.)

A házassági név családi nevekből képzett része egy- vagy legfeljebb kéttagú lehet. Amennyiben az egyik vagy mindkét házastárs születési családi neve vagy előző házassági nevének a családi nevekből képzett része kéttagú, a házastársaknak nyilatkozniuk kell arról, hogy melyik két családi nevet kívánják összekapcsolt házassági névként viselni.

2012. ápr. 6. 12:36
 12/19 anonim ***** válasza:
89%

Én is így viselem a nevem tehát 3 név. Nem lehetett csak azt választani amit használ, akkor le kellett volna mondani a 3. nevéről amit ő nem akart.

Ha még egyszer házasodnék a saját nevemet tartanám meg és kész. Az légy aki vagy!

2012. ápr. 6. 13:28
 13/19 anonim ***** válasza:
86%

Nekem anyukam vette igy fel apam teljes nevet. Ha nem "annyira" hivatalos helyen volt, vagy mondjuk az ellenorzom irta ala, akkor csak annyit irt, (hasznalom a pelda nevet) hogy Kiss Istvanne, hiaba van ott az Andras.

Ha bankban, vagy akarhol volt, akkor termeszetesen Kiss Istvan Andrasnet mond/ir.

2012. ápr. 6. 13:35
 14/19 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk Mamám Kovács József Istvánné, anyukám meg Kovács Péter Józsefné. Nekik ebből még nem volt gond. Nekem is van második nevem, igaz azt nem veszi fel senki, mert nő vagyok, de ragaszkodom hozzá.

23N

2012. ápr. 6. 14:54
 15/19 anonim ***** válasza:
82%

Anyukám is így vette fel apám nevét.

X László Sándorné lett, de ahol nem volt annyira fontos az aláírás (pl iskolai ellenőrzőmben) ott simán X Lászlónéként írta alá.

2012. ápr. 6. 15:13
 16/19 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem ez elég rosszul hangzik, szerintem hátrányát fogja látni a barátnőd. De ennél egy sokkal fontosabb kérdés foglalkoztat engem a válaszokat olvasva.

A férfiak miért nem vehetik fel a feleségük nevét -fé toldalékkal? Pl. Kovács Ilonáfé vagy Kovácsfé Kis Péter?

Ilyen miért nincs? :D

2012. ápr. 6. 16:01
 17/19 anonim ***** válasza:
35%

fé? Honnan jön neked a fé?

Na de amúgy én pont nemrég láttam egy ilyen nevet és rendesen rá is csodálkoztam. Fura, de ha szeretné viselni a nevét, akkor tényleg a teljes nevét kell viselnie.

2012. ápr. 6. 16:30
 18/19 anonim ***** válasza:
Én találkoztam már ilyennel, de a mindennapi életben ő is csak a Kovács Györgynét használta, nem a Kovács György Ferencnét (fiktív név).
2012. ápr. 7. 08:22
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem egészen válasz a kérdésedre de van egy hatalmas gondom ezzel a névváltoztatással! Csernus A férfi könyvében van egy gondolat ami megfogott. Kiss István Andrásné - most olvad el az N betű nélkül.. Kiss István Andrásé! Vicces.. milyen könnyen feladjuk önmagunkat :/

Ezt nem bántásként mondom, csak elgondolkodtató. Nem akarnék csak egy pótlék lenni, valaki tulajdona. A nevünkben van a sorsunk.

2012. ápr. 12. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!