Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van köztetek olyan aki gyámhatóság engedélyével ment férjhez? Hogy ment? Körülmények milyenek voltak?
Nem szeretnék hülyeséget írni de tudtommal 14 év betöltése után szerintem elég a szülői engedély mind két szölő vagy az egyik szülő részéről a fiú szüleitől és a lány szüleitől is. :)
Gyámhatósági engedély szerintem nem kell de ezt nem tudom! :) 14. életévbetöltése felett minek?
Szerintem semmi közük hozzá most abból indulok ki amikor 14 évesen robogó jogira mentem anyámnak alá kelett írnia a papirt és ennyi volt. :)
Névváltoztatásnál 18. év alattiaknak meg mind két szülő beleegyezése kell azt tudom! :)
tehát ezekből indulok ki .
Sok Boldogságot nektek! :)
F/25
„14 év betöltése után szerintem elég a szülői engedély”
16 év alatt fel se merülhet hogy házasodjon, addig nem is lehet persze hogy ellenőrzik az ilyesmit hogy a kiskorút védjék.
0-38! Aranyosan írtál, csak jó nagy hülyeséget.
A 16. életévét betöltött kiskorú köthet házasságot, amelynek engedélyezése a városi gyámhivatal hatáskörébe tartozik, a házasságkötési engedély pedig a gyámhivatali határozat jogerőre emelkedését követő 6 hónapig érvényes. A kérelmet a kiskorúnak személyesen kell előterjesztenie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!