Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Leírnátok nekem az esküvő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Leírnátok nekem az esküvő napját, hogy mi mi után jön, részletesen?

Figyelt kérdés

Értem itt, hogy fodrász, sminkes, felöltözöl, mikor van a lány kikérő, és a fotózás?

mikor láthatja meg először a vőlegény a menyasszonyt? polgári esküvő (templomi nem lesz) étteremhez eljutunk, ott ki megy be először? a pár várja a népet, vagy mi érkezünk utoljára?

akkor mi táncolunk egy nyitótáncot? vagy az a vacsora után? vacsora után rögtön tortavágás? menyasszony tánc mikor van? és mikor kell átöltözni a menyecske ruhába? És utána van még a menyecsketánc?

Vagy még más részleteket is amit kihagytam volna - bizti kihagytam- leírnátok nekem? Nagyon megköszönöm!

Ja! a köszöntő! Azt mikor?

2012. febr. 28. 14:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

még nincs meg a pontos forgatókönyv, mivel még nincs pl. sminkesem és fodrászom, de azért az elképzelést leírom.

Reggel felkelek, 6-7 körül. fürdés. egy kis reggeli. 9-re mennék a fodrászhoz, utána a sminkeshez, dél, 1 órára legkésőbb ezzel szeretnék elkészülni. Közben jönnek a vendégek a "lányos" házhoz. Egy kis cseverészés közepette leöntök 1-2 felest :D ez fontos úgy érzem. :) fél 3-háromnegyed 3 körül már kész szeretnék lenni, mivel 3 és fél négy között lesz a kikérő. Aztán felmenetelünk a polgári szertartás színhelyére, ami egyben a lagzi színtere is. Utána át a templomba, onnan vissz a lagziba. A polgári 4-kor lesz a templomi 5-kor. Mi a templomi után szeretnénk közös fotókat a családdal és utána jöhet a fotózás. Mivel minden helyben lesz, úgy néz ki, hogy lesz jó pár kép a templomkertben, mivel gyönyörű, és elmegyünk még 1-2 helyre. Igazából kb. másfél óra lesz rá, mivel fél 8 körül vacsora. A nyitótáncról egyelőre még gőzünk sincs, azt sem tudom, hogy fogjuk megoldani, én 150 cm vagyok, a párom 193 :) a tortavágás fél 11-kor lesz. utána menyecske tánc. éjfélkor újasszonytánc és utána a töltött káposzta, majd buli hajnalig :) kb. így. De mivel ez még több, mint 3 hónap, még nincs minden lefixálva.

mivel nálunk vidéken lesz a kikérés úgy lesz megoldva, hogy a páromat a szülői házból, engem a nagymamája házából fognak kikérni. Mi semmiképp sem szerettünk volna a szertartás előtt találkozni, ezért van utána a fotózás.

a barátnőméknél szintén négykor lesz a polgári, de ők előtte 1 óra körül fognak fotózni. 4-kor szertartás, majd irány a vacsi színhelye, náluk sem templomi.

2012. febr. 28. 14:55
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy mi a menete, megtalálod az interneten. Viszont azt le tudom írni, hogy nálunk hogyan volt.

Párom a mamámnál volt. Helyet csináltak reggel a vendégek érkezésére. Én 9-kot keltem. 10-re elvittek kocsival a barátnőmhöz, aki elkészítette a sminkem, és a hajam. Addig a párom, és a nővérem pasija elvitték a dekoros cuccokat az étterembe. A páromat visszavitte a mamámhoz, és felöltözött. Hazamenve ettem, és felöltöztem kapkodva. A nővérem pasija felkapta a páromat, és a fotóst, aztán engem. Elmentünk, fotózkodtunk kicsit. Majd hazamentünk, megpusziltam pár rokont, és együtt elindultunk a szertartásra. Az esküvő után elmentünk az étterembe, ahol kocccintottunk, pogácsáztunk, táncoltunk kicsit. Aztán jött a vacsora. Tortát vágtunk. 11-kor átöltöztünk, mert már untuk a szerelésünk. Aztán menyecsketánc. Visszajöttünk, beszélgettünk, és mi zuhantunk be elsőnek az ágyba. Anyukám csomagolt sütit a rokonoknak.

2012. febr. 28. 14:56
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én először fodrászhoz mentem, onnan sminkeshez. Ezután otthon a barátnőim felöltöztettek. Jött a párom értem (nem volt kikérő,nem akartunk). Elmentünk fotózni az kb. két óra volt. Onnan mentünk a polgárira, majd a templomban.

Lagzi: felmentünk, bevágtunk egy felest és táncoltunk egyet nyitótáncként.

Kicsit táncoltak a vendégek is (kb. egy órát), majd felszolgálták a vacsit. A vacsi mindennel együtt kb. két óra volt. Utána megint buli, majd torta felvágás. Utána keringő, átöltözés és menyecske tánc.

Nálunk azért nem volt menyasszonytánc, mert a ruhám nagyon drága volt és nem akartam,hogy sérüljön. De jobb is volt már levetni!:)

Köszöntő nálunk nem volt!

2012. febr. 28. 15:09
 4/6 anonim ***** válasza:
Ja! A vacsi előtt volt még az ajándékátadás!
2012. febr. 28. 15:11
 5/6 jersey-69 ***** válasza:

Szia!

Nálunk úgy lesz, hogy reggel fodrász, utána smink, majd hazamegyek öltözni. Párom jön értem, és megyünk fotózni. Fotózás után ő hazamegy, én meg édesanyámékhoz.

Neki nem lesz kikérő, mert nem akar, de engem a szülői házból kér ki a vőfély fél 4-től. Itt egy kis vendégvárás lesz, majd a kikérő után fél 5-re megyünk a polgárira. Innen a kis távolság miatt séta a templomba (fél 6). Szertartás után gratuláció, majd indulunk a vacsi helyszínére.

Itt közös fotózás a vendégekkel, lufiposta. Ezután kezdődik a vacsi, előtte pezsgős köszöntők.

Vacsi után nyitótánc, játékok (ha szükség lesz rá), buli, tánc. Kb. 11-re tettük be a gyertyafénykeringőt, hogy amikor minden gyertyát elfüjtunk, abba az ünnepi hangulatba érkezhessen meg a torta.

Kb. 11-kor tortavágás, utána menyasszonytánc. Menyasszonytánc után elmegyünk átöltözni, és kb. innen már menjen minden a maga útján, program nincs a bulizáson kívül.

2012. febr. 29. 08:49
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekünk a ceremóniamester adott pár hasznos tanácsot a A ceremóniamester azt javasolta,hogy pár érkezzen először az étterembe. Ők tudják a pontos ülésrendet, és egy pohár itallal a kezükben várják a násznépet. Mindenkivel koccintanak egyet, és elmondják, hogy az illető melyik asztalnál ül, hol keresse a nevét. Így mégiscsak vendégszerető köszöntésről van szó.

Nálunk a ceremóniamester rendezett a vacsi után egy rövid személyes ajándék átadást, hogy a tárgyi ajeszokkal már ne kelljen később bíbelődni, meg a menyecsketáncnál pörgősen, kicsit személytelenebbül lehet ajándékot adni. Hozzátette, hogy, még a menyecsketánc alkalmával is lehetőség lesz borítékot adni vagy pénzt dobni az üstbe.

A táncot a vacsi után szokták általában megnyitni. Nálunk a vőfély felállított mindenkit egy nagy körbe, kért a zenésztől egy lassú számot, amire mi táncolni kezdtünk, majd felkértük a szám közepén a szüleinket, és mindenki a mellette állót. Így sikerült elérni, hogy a táncba mindenki bekapcsolódjon. :)

Tortavágás: a vacsi után jó, ha hagytok egy szusszanásnyi szünetet a vajkrémes torta előtt, hogy aztán mindenki tudjon enni belőle. Általában 10 és 11 óra körül szokott megérkezni a torta.

Ha gyertyafény-keringőt szeretnétek, az a szokás szerint a menyasszony utolsó táncsa menyasszonyként (aztán menyecske/asszony lesz belőle). Ezt röviddel éjfél előtt érdemes táncolni.

A szokás szerint éjfél után menyecsk/ új asszony válik a menyasszonyból. Mi élfélkor átöltöztünk, és még fél 1 előtt belekezdtünk a menyecske táncba.

Remélem, tudtam hasznos infóval szolgálni: mi ezeket a tippeket kaptuk.

2012. febr. 29. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!