Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Név és útlevél kérdés?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Név és útlevél kérdés?

Figyelt kérdés
Nyáron fogunk összeházasodni és szeretném felvenni a vőlegényem nevét.Az esküvő után 1 nappal nászútra megyünk egy olyan országba,ahová útlevél kell.Szerintetek mehetek azzal az útlevéllel,ami most van,vagyis a lánykori nevem szerepel benne?
2012. jan. 16. 20:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen mehetsz. Ráérsz a hazatérés után megváltoztatni az irataidat!
2012. jan. 16. 20:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha a repülőjegyet a lánykori neveddel veszed akkor mehetsz nyugodtan.
2012. jan. 16. 20:40
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
szerintem simán. először úgyis a személyidet kell lecserélned, az alapján adnak ki útlevelet. az meg ugye nincs meg 1 nap alatt, pláne ha vasárnap mentek.
2012. jan. 16. 20:42
 4/8 fehér gandalf ***** válasza:
75%

nemfognak lenyomozni h tényleg te vagy-e. megnézik a képet aztán max az érvényességét aztán szevasz. mikor én külföldön voltam anno oszt. kiránduláson feljött egy csóka a busz 2. szintjére és körbenézett.

hogyha elötte megváltoztattad a neved nemvagy köteles az orrukra kötni.

2012. jan. 16. 20:43
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Tavaly nalunk is ez volt, annyi kulonbseggel, hogy mi hazamentunk az eskuvonk utan.

Nekem a magyarorszagi kulugyminiszteriumrol kellett igazolast kernem, hogy kulfoldi lakoskent elhagyhatom az orszagot. Mikor pedig hazaertunk 24 oram volt az itthoni kulugyon bejelentkeznem.

Mi hiaba vettuk ugy meg a jegyet, hogy a leanykori nevemre, maskeppen nem engedtek volna haza.

2012. jan. 16. 20:44
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

20:44 Ez nagyon érdekes,amit írsz. A magyarországi külügynek kellett engedélyezni,hogy elhagyhasd az országot,ott pedig lejelenteni,hogy megjöttél (vagy fordítva)?

2012. jan. 16. 20:49
 7/8 anonim ***** válasza:

Én külföldön mentem férjhez. Lefoglaltam a repülőjegyet oda-vissza, hogy lecseréljem az okmányaimat. Tehát visszafelé már az asszonynevemen volt az útlevél, és a lánykori nevemen a repjegy.

Nemvolt egyik reptéren sem gond sem az útlevél-ellenőrzéskor, sem becsekkeléskor, mert az útlevélben benne van a lánykori név is.

2012. jan. 16. 21:04
 8/8 anonim ***** válasza:
Én két éve házasodtam és vettem föl a féjrem nevét, de azóta is a régi útlevelemet használom. Azóta kb. 10-15 alkalommal léptem át vele határon és soha még egy kérdést sem tettek fel.
2012. jan. 17. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!