Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen papírok kellenek ahhoz Magyarországról, ha Afrikában szeretnék házasodni? És milyen hivataltól kell kérni?
Szia!
Házasságkötési tanúsítvány kell a külföldi házasságkötéshez.
Azt hiszem nekem 2 hónapba telt mire megkaptam, de nem emlékszem pontosan. Ezt személyesen lehet csak elintézni.
Ha ki vagy jelentkezve Mo-ról, akkor a nagykövetségen kell kérni. Ha nem vagy kijelentkezve, akkor az állandó lakcímed szerinti okmányiroda anyakönyvezési osztályán kell. 5000 Ft-ba kerül.De számíts arra, hogy a párod papírjait hivatalos fordítással kell beadni, ami elég sokba kerül.
Itt van róla pár infó.
Melyik országban házasodnál? Mivel afrikáról van szó, lehet az adott országban nem is kell ilyen. Azért kérdezem.
Szia!
Először azt írd meg, hogy a menyasszonyod/vőlegényed milyen állampolgárságú, és hogy az ország, ahol házasodnátok, az ő saját országa-e.
(Pl. ha ő marokkói, akkor ott is lesz-e az esküvő, vagy esetleg Egyiptomban.)
"Z"
Nekem Törökben volt. Leírom a menetét.
- Személyi ig., lakcímkártya. (Tőlem speciel nem kérték, de inkább legyen nálad, biztos ami biztos.)
- útlevél
- születési anyakönyvi kivonat
- hajadonnyilatkozat (ha elvált vagy, akkor házassági anyakönyvi kivonat)
- 6 db igazolványkép
- ha nem beszélsz azon a nyelven, akkor eskütt tett tolmács (úgy tudom, hogy nem gond, ha nincs tolmács. Mi magára a szertartásra akartunk tolmácsot, hogy az én rokonságom is értse, de az egész városban nem volt magyar-török tolmács.)
Az anyakönyvi kivonat(ok)at, és a hajadonit le kell fodíttatnod. Csak az OFFI és a nagykövetség fordításait fogadják el.
Ha az OFFI-val fordíttatod, akkor utána vidd be a papírokat a nagykövetségre felülhitelesítésre.
Ha ez megvan, akkor irány a külügyminisztérium, kérj ezekre mind Apostille-t.
(Még hivatalos fórumokon is előfordul, hogy azt mondják a felülhitelesítés, és az apostille ugyanaz. Nem az. A felülhitelesítéssel a nagyköv. bizonyítja a másik ország felé, hogy hiteles a fordítás, az Apostille pedig azt hitelesíti, hogy hivatalos, és illetékes szerv adta ki a papírokat. Pl. engem a nagykövetségről akartak egyből átküldeni a külügybe, mondván, ők adják az apostille-t. Én kellett, hogy eláruljam: a fordítást akkor is nekik kell hitelesíteni. Szóval a saját dolgukkal nem voltak tisztában. Igaz, ő csak a recepciós volt.)
Ha az anyakönyvvezető kéri, akkor a pároddal együtt elmentek a kórházba vérvételre, majd tüdőszűrésre. Ott kaptok papírokat, hogy rendben vagytok.
A párod is összeszedi a személyijét, születési anyakönyvi kivonatát, a lakcímét, és családi állapotát igazoló papírjait, igazolvány képeket, meg azt a tucat papírt, amit eddig leírtam, és besétáltok az anyakönyvvezetőhöz. Ott kitöltenek pár papírt, meg időpontot választotok, ilyesmi.
Aztán összeházasodtok.
"Z"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!