Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit gondolnak az anyakönyvi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondolnak az anyakönyvi hivatalok? Miért nincs rendesen szabályozva?

Figyelt kérdés
Külső polgári szertartást szeretnénk a párommal, és felhívtam az anyakönyvi hivatalt mennyibe kerülne. Ekkor villámcsapásként ért, hogy 100.000 Ft. Hát kérdem én, hol élnek ezek? Mi ezen 100.000 ft? Oké, hogy mindenki fizesse meg, amit szeretne és nem kötelező, de ilyen eltérések? Másik városban is érdeklődtünk, valahol ingyenes vol (csak benzinpénzt kértek), de általában 20-30.000 ft volt. Tényleg arról szól az esküvő, hogy minél több bőrt húzzunk le a házasulandókról? És csodálkoznak, hogy csökken a házasulandók száma???
2011. nov. 24. 15:01
 1/9 anonim ***** válasza:
62%

Hajaj, és nem csak az esküvő ilyen, hanem az egész társadalom!!

Ezért kár volt lemászni a fáról...

2011. nov. 24. 15:06
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
az kemény :( most elgondolkodtattál, mert nekünk is külső lesz, igaz, hogy kb 100 m-re lesz a hivataltól... Már fel is hívtam őket, de nem vették fel a telefont. Egyébként melyik település?
2011. nov. 24. 15:07
 3/9 anonim ***** válasza:
51%
minden önkormányzat maga szabályozza rendeletileg ezeket a díjakat, ha nem tetszik, akkor ingyen összead az anyakönyvvezető az irodájában 2 tanúval
2011. nov. 24. 15:07
 4/9 anonim ***** válasza:
92%

A házasságok száma nem ezért csökken, de igazad van. Ez tényleg fölháborító. Én azt nem értem, hogy miért nem lehet ezt egységesíteni. Minden városban más-más összegeket kérnek a házasságkötésekért. Ezt is lehetne normálisan szabályozni. Persze ez a nagyokosoknak ott fönn, nem jut eszébe.

24/n

2011. nov. 24. 15:10
 5/9 anonim ***** válasza:
8%
Szerintem nem akarjuk mi azt a szabályozást, mert egységesen beállítják 99 999 forintra és mindenhol luxus lesz. Amúgy szerintem ha már úgyis lesz lagzi meg minden, akkor nem olyan vészes.
2011. nov. 24. 15:21
 6/9 A kérdező kommentje:

Oké, hogy a hivatalban ingyenes (megjegyzem ha már a szülőket meghívod, fizetheted a bérleti díjat), de akkor is, ilyen eltérések.

Különben Budapest. Balatonlellén kérdeztük, ott 20.000-at mondtak, párom szülőfalujában ingyen jönnek. Szombahelyen is ha jól emlékszem 25.000-öt mondtak. Számítottam rá, hogy pesten magasabb lesz az ár, de ez azért nem reális. Főleg úgy, hogy a távolság nem nagyobb, és nem tartom valószínűnek, hogy más fizetést kapnak az anyakönyvvezetők. Mert hogy ennek a díjnak ezeket kéne fedezni...

2011. nov. 24. 15:28
 7/9 anonim ***** válasza:
83%
Vecsésen 150eFT.Megkérdeztük,ennyit mondtak.Nekünka kaja lesz ennyi 20 emberre.Tudod ki hívja ki....
2011. nov. 24. 17:56
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi Szolnokon tartjuk, mert párom ide valósi, én pedig Pestre.

Megkérdeztem én is őket telefonon, szintén 100ezer HUF a kiszállás és akkor még nem beszéltünk semmi extráról!

Amúgy nálunk ha bemegyünk a házasságkötő terembe, akkor az ingyen van, max 100 fő vehet rajta részt. Egyébként többen el se lehet ott férni, úgyis eléggé kényelmetlen!

Egyéb kiegészítők, mint EGY POHÁR pezsgő és esetleg szülőköszöntés 3ezer és 5 ezertől kezdődik.

Zene is egy ezresbe kerül, még ha nem is viszünk..

Szép az élet :]]

2011. nov. 24. 21:30
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha 2 tanuval mentek be, akkor az ingyenes, de az is hivatali munkaidőben.

Amúgy fizetni kell.

Mi fizettünk ezen kívül azért, hogy lejátsszák azt a zenét, amit cd-n megírtunk, a pezsgő felszolgálásáért, stb. stb. Szóval semmi sem ingyenes és tényleg minden arról szól, hogy még többet-még többet lehúzni a boldog párról. Ez nem csak a polgárira érvényes, hanem az összes szolgáltatóra, mindent 3x szorzóval számolnak onnantól, ha meghallják azt a szót, hogy esküvő!

Ahol lehet, kerüld ezt a szót! :D

Én akkor akadtam ki nagyon, amikor esküvőnk előtt 3 hónappal jött a levél, hogy fizetnünk kell, mert munkaidőn túl összeadnak minket. Igazából ezzel még nem is lett volna bajom, hanem a hangnem, a stílus.. hát az valami felháborító volt.

Itt van egy kis részlet belőle:

" Végzés

M.R.-t és H.A.-t kötelezem, hogy a házasságkötésüket megelőző 8. napig a Városfejlesztési Kft. részére fizessék meg a munkaidő utáni többletszolgáltatás ellentételezéseként fizetendő 6.300 Ft + ÁFA díjat.

Felhívom figyelmüket, hogy amennyiben a megadott határidőn belül a fenti összeget nem fizetik meg, a házasságkötési eljárást megszüntetem. ...... "

Erősen gondolkodtam, hogy vmelyik TV-nek elküldöm a teljes levelet...

2011. nov. 25. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!