Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A templomi esküvő végén is van csók?
Szia!
Ott nincs, csak a filmekben! :)
én második.
Akkor ezek szerint a paptól is függ.
Nekünk is katolikus volt, ahol voltam azok is azok voltak, nem ugyanott, de mindíg mondták, hogy "akkor mostmár megcsókolhatod az Úr színe előtt is"
Biztos a szertartás menetétől meg az eskető paptól/lelkésztől is függ.
Viszonylag sok esküvőn vettem részt, és volt példa erre is, arra is.
Volt olyan, amikor csak kijőve a templomból, a bejárati ajtó előtt megállva, a násznép már lenn állt, és a pár akkor csókolta meg egymást.
Aztán olyanon is voltam, ahol az oltár előtt, a szertartás részeként történt meg:
"Csókold meg a feleségedet"
És való igaz, olyanon is voltam, ahol csak a polgárin volt hitvesi csók...
Szerintem a legérdemesebb, ha megkérdezed azt, aki majd összead (már ha a te esküvődről van szó, és nem csak úgy általánosságban érdekel a dolog :))
Paptól függ, de szertartás szövegében sehol sincs, hogy csókot váltasanak vagy "most már megcsókolhatjátok egymást". Talán Amerikában:)
Nekünk a templomin külön kérte az eskető atya, hogy a szertartáson ne legyen csók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!