Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hol kellene tartani az esküvőt? És utána hová tegyük a rokonokat?
Figyelt kérdés
Esküvőt tervezgetünk a kedvesemmel, de még a helyszínt illetően nem jutottunk sokra. Én egy Szabolcs megyei kisvárosból származok, a rokonok egy része (nagyszülők, keresztszülők, nénikék stb) ma is ott él, viszont a szűk családom (szülők) és más rokonok is eljöttek onnan és Szegeden élnek. A kedvesemet pedig megint máshol ismertem meg, Budapesten, mi ketten most itt élünk, ahogy az ő családja is. Az én családom egészen nagy, az övé kisebb. Ilyenkor hogy illik? Ha a szomszéd falukról lenne szó, akkor természetesen mindenki haza megy hajnalban, de így... Halvány lilám sincs mi legyen, és az sem utolsó, hogy ilyenkor akkor ugye a mi számlánkra kellene elszállásolni a rokonságot? (Na nem hotelre gondoltam, hanem mondjuk kollégiumokban is lehet szállást szerezni, az azért nem lenne többe mint az esküvő..)Néha már ott tartok, hogy inkább csináljuk meg két tanúval és küldünk képeslapot mindenfelé.2009. ápr. 29. 22:08
1/10 anonim válasza:
"Néha már ott tartok, hogy inkább csináljuk meg két tanúval és küldünk képeslapot mindenfelé." ez a legjobb gondolat. egy esküvő szervezése egyenlő a gyomorfekéllyel. mi összesen 14 voltunk és a legjobb volt a ilágon:-)
3/10 anonim válasza:
béreljetek nekik buszt, reggel jönnek, hajnalban pedig viszi őket haza
4/10 anonim válasza:
Én Pécs körül lakok és Pestre mentünk esküvőre. Igaz polgári esküvő volt de szép és kényelmes már amennyire lehet. A menyasszony és a vőlegény szülei illetve a testvérei voltak meghívva és annak a gyerekeik. Így lehettünk talán 15-17-en. Amikor vége volt az esküvőnek kocsiba ültünk és elmentünk enni kb 2-3 órát lehettünk ott akkor mindenki fogta magát és hazament. Szerintem egyszerű volt de mégis szép. Azt kifelejtettem hogy mielőtt elmentünk volna az esküvőre és ettünk volna meghívtak mindenkit és ott ehettünk, ihattunk átadtuk az ajándékokat stb. Azt még hogy 9 kor indultunk és egy nagy kitérőt tettünk mert elvittünk még valakit és este 10kor értünk haza persze ki is tettük őket.
5/10 anonim válasza:
Egyik unokatesómék úgy oldották meg (szintén a szélrózsa minden irányából származó rokonokkal), hogy egy kollégiumot béreltek ki, ott volt a nagyteremben a lagzi is a vacsorával, és a szobákban el tudták szállásolni a rokonokat is. Nem egy 5 csillagos szálloda, de a célnak megfelelt, és senkit nem érdekelt a szobák szerénysége, hiszen csak pár órácska alvásról volt szó, árban nem tudom, hogyan jöttek ki, de nem egy milliomos család. Szintén Szabolcs megye amúgy. Helyet sajnos nem tudok, mert én meg nem vagyok járatos arrafelé pestiként, de nézzetek szét, mert ez szerintem egy elég jó megoldási lehetőség.
6/10 anonim válasza:
Sehol.Minek?Pár év múlva úgyis elváltok.Most biztos leszólsz,de majd jussak eszedbe pár év múlva.
7/10 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó nem szóllak le, de attól, hogy vannak házasság-ellenesek, vagy elvált pesszimisták én még férjhez fogok menni. :)
Az ötletet, hogy ne csak a szállás legyen a kollégiumban, hanem az ereszd-el-a-hajamat is, nagyon köszönöm!! Végtelenül egyszerű ötlet, de nekem eszembe sem jutott! :))
2009. ápr. 29. 22:44
8/10 anonim válasza:
polgármesteri hivatal, aztán templom, lagzi és utána mindenki haza
9/10 A kérdező kommentje:
Eddig eljutottam én is, de a gond éppen azzal volt, hogy hogy a fenébe tartsak úgy lagzit, hogy utána a vendégek egyik harmada 400kmre, a másik harmada pedig 200ra kellene, hogy haza menjen, a maradék meg nagyjából helyben lakik. Még ha a legszűkebb meghívotti körben gondolkodunk akkor is mindenfelől jönnének.
Azt hiszem maradunk a "koliban az egészet" verziónál, de mindenkinek köszönöm a hasznos válaszokat.
2009. ápr. 30. 21:51
10/10 anonim válasza:
Figyelj,szerintem az a kollégiumos vagy olcsóbb panziós dolog nagyon jó megoldás. Nekem is egyik rokonomék egy panzió éttermében tartották a lakodalmat,sott voltak elszállásolva a távol lakó vendégek. A 100km-es körzeten belüliek pedig legtöbben reggel vagy hajnalban hazamentek.De a szállásköltséget (sajnos) ,nektek illik állni. De általában azért ez bőven belefér a nászajándékba,mert annak is van illemszabálya,kb.mennyit illik adni. Szóval a legtöbben ezt meg a vacsoraárát is belekalkulálják,(mármint a vendégek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!