Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Templomban meg lehet tartani...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Templomban meg lehet tartani a polgári házasságkötést?

Figyelt kérdés
Egy pici templomban szeretnék megesküdni. De a párom nem szeretne egyházit, ezt el is fogadom.. de én, ha már egyházi nem is lenne, de legalább a helyszínét a polgárinak szeretném abban kis templomban tartani ahol megkereszteltek.
2011. szept. 14. 20:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%

azt viszont jó ha tudod településenként változó,hogy nem hivatalos helyen való esketésnek díja van. Magyarán nem megy ki a hivatalból ingyen az anyakönnyvezető.

Isten ház? Na igen.. de miért is ne lenne helye ott a házasságkötésnek. Mikor a házasság szentség.

2011. szept. 14. 20:56
 12/20 anonim ***** válasza:
86%

Na ez lenne ám a bunkó kérés a pap felé!! Tényleg lenne arcotok ilyesmit kérni? Szerintem nagyot nézne a pap.. Majd vagy elküldene titeket a sunyiba, vagy értetlenül állna a dolog előtt, hogy hogyan tud vki ennyire tapintatlan lenni??

"Ó atyám, a férjem nem akar egyházi esküvőt, viszont, engedje már meg nekünk, hogy itt tartsuk a polgárit, ha már ez úgyis Isten háza, és a házasság szentség! "

Az utolsó válaszoló pedig tök buta! Az egyházi esküvő, az szentség! A papír? Az nem! Az csak egy szerződés...

Az Isten előtt köttetett házasság, az tényleg szentség.

Szóval, szerintem nyugodtan próbálkozzatok be, de szerintem nagyon nagy arcátlanság lenne a kérésetek. Már bocsi, nem rosszindulatból írom, őszintén! Csak egy picit gondolj bele a dologba!!

Ez olyan, mintha bemennél egy étterembe, helyet foglalnál, de nem rendelnél ételt, hanem kipakolnád a táskádból a kis előrecsomagolt kajádat, és a legnagyobb nyugalommal elfogyasztanád. Lenne arcod hozzá?

2011. szept. 14. 23:54
 13/20 anonim ***** válasza:
85%

:DDD

Képzeld el szitut.. Megindul felétek a pincér, de ti egy kézmozdulattal már messziről leintitek, és annyit mondtok:

- Jaa, kössz nem kell, kössz kössz, mi hoztunk magunkkal.

2011. szept. 15. 00:12
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is egyetértek a 23:54-essel.

Szerintem is tapintatlanság lenne ez a pap/egyház felé.

2011. szept. 15. 00:36
 15/20 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem nagyon durva és álszent a viselkedésre utal az, hogy "Isten házát" emlegeted, de arra utalsz, hogy pénzzel mindnet el lehet intézni. Én a pap helyében nem engedném meg azt, hogy egy szent helyen - mert Isten háza az, megszentelt hely, ha nem tudnád -, polgári szertartást köss, egyházit pedig nem.

A vendéglős példa a legkiválóbb arra, amit csinálni akarsz. Van képed ezután elmenni és ezt tenni?

Talán a pároddal kéne leülni és megbeszélni, hogy te mit akarsz, ő mit akar és egyezségre jutni, nem pedig a világot hülyteni. Miféle pár lesz belőletek, ha már most így álltok hozzá a dolgokhoz? Te mindenképpen végigvered az akaratodat, akár durva, akár nem, ő mindenképpen egy jottányit sem akar engedni - pedig nem akkora gond vállani a te kedvedért a szép egyházi esküvőt! -, és most a fél világ a hülye, aki azt mondja neked, hogy nézz már magadba és gondolkozz el, hogy mit csinálsz!

2011. szept. 15. 08:34
 16/20 A kérdező kommentje:

NA igen mindenki válaszában van némi igazság, de jelen esetben ne egy nagy templomra gondoltam, ha nem egy nagyon picike, belül is teljesen egyszerű, fehér falak, padok és egy nagyon egyszerű oltár van. Nincsenek aranyozott díszítések, meg hatalmas szentképek......ilyenben nem is gondolnám én sem!!! sajnos amúgy ezen a településen nincsen hivatali helyiség sem kultúrház vagy park ahol egy polgárit meg lehetne tartani......

Amúgy meg nem fogom ráerőltetni páromra az egyházi esküvőt, mert annak meg pláne nem lenne értelme, ha ez így nem megy akkor más helyszínt választunk inkább.

Köszönöm még egyszer mindenkinek a válaszokat, és azt is, hogy őszintén írták le a véleményüket:)

2011. szept. 16. 19:50
 17/20 A kérdező kommentje:

Annyit még, hogy nem tartok senkit hülyének, hogy ez miatt az ötlet miatt elítél!

És még egy, ez miatt a párommal biztos nem fogunk összeveszni, hanem megpróbálunk egy olyan esküvőt szervezni amiben ő is benne van (személyisége, ötletei, kívánságai....stb.)és én is. Eddig is volt olyan, hogy nem egyeztünk valamiben és még is megtaláltuk azt a megoldást mely mindkettőnknek jó.

2011. szept. 16. 19:55
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

A hozzáállásod az esküvőhöz és a leendő férjedhez nagyon becsülendő. Sőt, még a válaszadókhoz is. Gratulálok.

A templomi ötletet viszont továbbra sem tartom jó ötletnek. Teljesen mindegy, hogy kicsi-e a templom vagy nagy. Katolikus-e vagy mondjuk protestáns. Az attól még fel van szentelve. Nemcsak négy falból áll és a padokból. Nem tartom valószínűnek, hogy a pap jó szemmel nézné, hogy ott akartok esküdni, de egyházi áldás nélkül.

Mindenesetre sok boldogságot nektek! :-)

2011. szept. 17. 13:26
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Én magam nem vagyok vallásos, de voltam egy református templomban és meglepődtem, hogy a fiatal lelkész milyen világi módon gondolkodott. Kinyitotta a templomot a lakótelep fitaljainak.Pl én egy festő kiállítása alkalmából mentem el. Volt kis terem is, ahova beszélgetésekre invitálja a fiatalokat. Szóval ma már modernebb a gondolkos ezen a téren is.

Viszont az unokatesóm, egy kigyúrt testépítő srác,engedett a menyasszonya unszolásának, hogy templomban esküdjenek. Beiratkoztak ilyen jegyesoktatásra, bár mindent el tudtam róla képzelni, csak azt nem, hogy jóban van Istennel.

Görög katólikus templomban esküdtek: 1 órás volt a szertartás, aminek "fénypontja" az volt, hogy a pár fejére aranykoronát tettek. Hátulról néztem ezt a mázsás gyereket, s az járt a fejemben, hogy lehetett erre rávenni?A haverok válla is rázkódott a belső röhögéstől.

Nem is volt áldás a házasságon, mert már el is váltak, bár gyermek is született.

Beszéld meg a lelkésszel, és az anyakönyvvezetővel, ha meg mondjuk nem katólikus-református a templom, hanem gyülekezeti, akkor nem zárkóznak el - gondolom. Boldog életet a pároddal!

2011. szept. 18. 23:41
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek is a válaszokat:)
2011. szept. 19. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!