Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
S. O. S. Esküvő! Ha ez a helyzet áll fent, mi legyen?
Egy baráti pár házasodik, csak a szertartásra hívtak meg (1 héttel előtte).
Ők voltak a mi esküvőnkön, 1 évvel ezelőtt, mi a lagziba is meghívtuk őket.
Milyen értékben illik ilyenkor adni, és mit?
Ők relatíve sokat költöttek: közös ajándék a munkahellyel, menyecsketánc.
Pénzt illik/kell adni?
Azért kérdezlek titeket, mert bár baráti pár, még csak 2 éve ismerjük egymást.
Köszi!
És a meghívóból nem derül ki, hogy a férjem is hivatalos-e. Ez evidens, hogy az ember a férjével megy? Rákérdezni olyan ciki!!
És ne izéljetek, fiatalok vagyunk, és életünbe egy esküvőn voltunk még: a sajátunkon... :D
Hát, ha csak a szertartásra hívnának meg, akkor nem törném magam annyira rajta.
Mi anno egy olyan pár esküvőjén, akiket a párom már régebb óta ismert, én csak ott találkoztam velük először, 10et adtunk, pedig a vacsira is meghívtak minket. Menyasszonytáncban nem vettünk részt. És nagyon nem is szórhattuk a pénzt, mert akkor voltam félidős terhes. jobb helyzetben sem adtunk volna 20nál többet. Így, hogy csaka ceremóniára, bőven elég a 10, sőt!
Persze, hogy a férjednek is szól a meghívás.
Egyébként ha nem evidens, akkor sem tilos esküvőre vinni a párodat. Lagzinál számít, szertartáson nem.
Köszönöm, kedves válaszolók!
Igazából nagy borkedvelő az ifjú pár. Így mindenki borral kapcsolatos ajándékot visz. Hát mi ezért viszünk lehet inkább mást. :)
Afelé hajlunk, hogy egy értékesebb ajándék, és egy szép köszöntő lap, pár keves sorral.
A kapkodás csak azért van, mert mindig azt mondták, nagy esküvőjük lesz, és ki is gondoltuk a "nagy" ajándékot, de így attól eltekintünk.
Szerintem is furcsa, de szinte 100%, hogy jön a baba, mert tervezték is.
Gondolom inkább a babára költenek, amit meg tudok teljesen érteni.
Nagy ajándékot én se vennék. Minek? Jó ők vittek a tietekbe de meg voltak hívva a lagziba is. Én egy ízléses fotóalbumra szavazok.
Ja és valóban furcsa dolog, hogy a leírtakból adódóan ti már házasok vagytok és csak téged hívtak????
Bár csak szertartás esetén ezzel se törődnék. Ott egy emberrel több vagy kevesebb? Csak nem zavarják haza a párod.
Hát igen, mi főleg az 1 héten lepődtünk meg, mert mi van, ha nem is érünk rá? De ahány ház, annyi szokás.
Nálunk klasszikus esküvő volt (60 fő), de 3 hónappal előtte szóltunk, hogy anyagilag és idő ügyben is felt tudjanak készülni a kedves vendégek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!