Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a polgári esküvő eskü szövege?
Kijelenti -e ön, XY, hogy az itt megjelent ZZ-vel házasságot köt? Ha igen, kérem, feleljen hallható szóval.
Kijelenti -e ön, ZZ, hogy az itt megjelent XY-nal házasságot köt? Ha igen, kérem, feleljen hallható szóval.
A Magyar Köztársaság által rám ruházott hatalmamnál fogva kijelentem, hogy XY és ZZ a Magyar Köztársaság [...] családjogi törvénye alapján házastársak.
De előtte, vagy valahol még azt is közbeszúrja, csak arra nem emlékszem pontosan, hogy "az itt megjelent felek házasságának jogi értelemben akadálya nincs" - az egész szertartás elején.
Sok esküvőn vettem már részt, így emlékszem rá, valaki, akinek a közelmúltban volt esküvője, kijavíthat.
Valahogy úgy van az a szöveg, hogy az Önök által bemutatott okiratok alapján a házasságnak törvényes akadálya nincs.
Amire te gondolsz, az az amerikai filmekben szokott lenni, de ott az egyházi-polgári szertartás és nem egyenlő a magyar polgári szertartással.
Ha akartok egymásnak valami esküfélét mondani, akkor azt a gyűrűfelhúzás közben tehetitek meg. Ez lehet előre megbeszélt szöveg, de lehet meglepetés is.
http://www.youtube.com/watch?v=bgmYmJGRc-E&feature=related
ezen a videón hallgasd meg, de kereshetsz más videot is. :)
a hétvégén mentem férjhez...
a polgárin nincs róla szó:)
viszont a templomi szertartáson igenis megjelenik a hüség szó :)
24L
upsz....ez nem ide bocsi:) másik kérdéshez akartam! :)
24L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!