Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyibe kerül egy vendégnek az esküvő?
Figyelt kérdés
A legjobb barátnőmet meghívták esküvőre, de nem áll valami jól anyagilag a családja. A barátnőm még nem dolgozik, hanem egyetemre jár. Egy kedves ismerőse hívta meg. Mondtam a barátnőmnek, hogy nem állíthat oda üres kézzel. A menyasszony tudja, hogy a barátnőm nem pénzes, de ennek ellenére szerintem illik adni valamit. Mondtam a barátnőmnek, hogy legalább annyit illik adni, ami fedezi az általa elfogyasztott ételt. Tanácsoltam neki, hogy esetleg vehetne étkészletet, mert azt lehet kapni olcsón, akár 3 ezerért is. A barátnőmnek van egy fekete alkalmi ruhája, bár nem akarja felvenni, pedig szerintem egy boleróval jól mutatna, akkor nem lenne tiszta fekete a megjelenése. Szeretne venni egy új ruhát, ami nem fekete, illetve nem is fehér. A ruhára és az ajándékra számolhat 10 ezret, és akkor még elég olcsón megúszta. Hiába magyaráztam neki is el, hogy nincs olyan, hogy nem költünk egy esküvőre semmit, de lehet spórolni. Ha meg nincs pénze, akkor ne menjen, vagy ne akarjon új cuccokat venni, ha lenne mit felvenni. Ezt neki is így leírtam, de szerinte én a kedvét akartam elvenni a költségvetéssel, pedig még nem is számoltam sokat szerintem. Nektek mennyibe került vendégeskedni? Szerintetek még milyen költségek merülhetnek fel? Illik vinni egy olcsó étkészletet? Örülnék, ha segítenétek elmagyarázni a barátnőmnek, hogy nem létezik ingyen esküvő. Előre is köszönöm!2011. júl. 13. 11:54
11/14 anonim válasza:
Ezt meg kel beszélni a barátnődnek a menyasszonyal! nekem is van ilyen történetem csak ott éppen én voltam a menyasszony, és én példáúl kifejezetten kértem a barátnőmet, hogy ne vegyen semmit ajándékba mert tisztában vagyok vele milyen az anyagi helyzete. Csak egy kérésem volt jöjjön el mert szeretném vele megosztani a boldogságomat. Mondanom sem kell nem jött el ami nekem mai napig fáj mert tényleg nem vártam azt, hogy bármi ajándékot hozzon (pedig szó szerint születésünktől kezdve barátnők vagyunk aminek immár28 éve).
12/14 anonim válasza:
ne egyen semmit, hanem egyen otthon:), probléma megoldva
13/14 anonim válasza:
Az esküvőszervezőnek irom,hogy tanuljon meg helyesen irni, a muszáj-t azt pontos j-vel irjuk.
14/14 anonim válasza:
Ha tényleg nagyon jó barátnője,és mindent elmondhat neki,akkor beszélje meg vele,ha pedig nincsenek olyan jóban,akkor meg szóljon,hogy nem tud megjelenni az esküvőn.Ruhát tényleg tud keresni otthon,vagy turiban,ajándékot pedig megkérdezheti,hogy x Ft-ot adjon,vagy olyan értékben valamit.(És majd meghálálja)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!