Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Idén házasulandók! A válság miatt módosítottatok valamit az esküvői terveiteken?
Természetesen olyanokra gondolok, akiknek kisebb-nagyobb lagzi is lesz utána. Van, aki a válság miatt halasztja, vagy esetleg fújja le a lagzit?
Mert megmondom őszintén, hogy beleőrülök a gondolatba, hogy elmulatjuk a pénzt, amikor mások sorra veszítik el a munkájukat és lassan enni sem lesz pénzük! Ráadásul a mi munkahelyünk sincs biztonságban (ugyan kié van manapság), és ahelyett, hogy félretennénk a pénzünket,most erre kell költeni mindent! Néha úgy érzem, hogy erre rámegy a kapcsolatunk is a párommal :-( De hogy értessem meg a leendő anyósommal, hogy a lakodalom jelen helyzetben egy nagy baromság? Amikor elkezdtük szervezni,még nem látszott, hogy ennyire nagy baj lesz. Most még talán kevesebbet buknánk, bár már az előlegek így is vesznek.
Ki mit tesz ebben a helyzetben?
Szia! Bár én már esküdtem, gondoltam, írok, mert a nővérem idén megy férjhez majd. Ők semmit nem módosítottak a terveiken, de persze a válság mindenhol ott van: a vendéglőben is sokat emeltek az árakon és a ruhakölcsönzés is drágult, pedig decemberben már lefoglalták a ruhát.
Azzal egyetértek, hogy a pénzt nem kellene esztelenül elkölteni, de a lagzi egy életben egyszer van és ott sem kell elveszíteni a mértéket. Nem akarlak megijeszteni, de lehet, hogy ennél még sokkal rosszabb is lesz, a pénzügyi világ helyzete most annyira beláthatatlan, hogy senki semmit sem tud mondani erről (főleg Magyarországon). Tehát ha most elhalasztod, arra semmi garancia nincs, hogy jövőre vagy azután jobb lesz. Szerintem inkább rosszabb lesz. A lagzira miért kellene mindent rákölteni? Attól még lehet szép, hogy nem hívsz meg 200 embert vagy nem rendezel fáklyás felvonulást. A lagzi lényege nem az, hogy az esküvőt ünnepeljük meg? Tehát az esküvőn kellene, hogy legyen a fő hangsúly, nem a lagzin.
Szóval miből gondolod, hogy később jobb lesz? És mikor szeretnéd megtartani a lagzit, ha most elhalasszátok? Én tuti, hogy a válságot nem engedném ennyire beférkőzni az életembe. Voltak, akik háború idején házasodtak lagzi nélkül, kit érdekel a lagzi végülis, az esküvő a lényeg.
nálunk a párom is elvesztette a munkahelyét, de nem fújjuk le az esküvőt. Kicsit szűkebb lesz, mint terveztük és a buli sem fog hajnalig tartani. De nem is ez a lényeg! :)
Úgyhogy igen, sok mindent változtatunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!