Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lánykérés apától? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
1. Mit gondoltok manapság mennyire elfogadott, hogy a leendő férj megkéri a leendő feleség kezét az apjától?
2. És mennyire jogos elvárás az apa részéről, ha:
- a lánya és a leendő veje egy fillért sem kér a szülőktől, sőt határozottan visszautasítják azt és
- ha a lány vezetékneve ugyanaz marad és
- ha a házasságkötés külföldön történik és a lány családja nem hajlandó (=nem akar) kiutazni arra a 2 napra (nekik nem kerülne semmibe)?
Ha lehet akkor a két kérdésre légyszi külön válaszoljatok!
Előre is köszi!
1. Ezt lehet szépen is csinálni.Ahogy mások is írták,lehet egy megható pillanata is az eljegyzésnek és jó évekkel később is visszaemlékezni rá.Nem élünk a középkorban,de sok hagyományt tartunk még az esküvőkön. pl. (fehér) hosszú ruha.Ma már senki nem jár így,de ez a hagyomány fennmaradt. Természetesen az eljegyzés és a lánykérés elsősorban a két fiatalon múlik,de ez az elkérés igazán szép módja lehet a tiszteletadásnak is,ahogy az apa a lányát rábízza a leendő férjére. Szerintem szép szokás.
2.Gondolom a szülőknek a vőlegénnyel van gondjuk.Talán külföldi,azért kell külföldön tartani az esküvőt?
Előbb a gondokat kellene elsimítani,ha nem megy,akkor úgysincs más választása,mint a szülei nélkül férjhez menni.
Köszi a válaszokat!
Igen, ez a problémám jól látod kedves válaszoló: méghozzá az hogy ez elvárás...én pedig valahogy úgy vagyok vele hogy ez az mi esküvőnk (lesz majd), nem apámé, nem anyámé (nekik meg amúgy is volt már nekik egy). Soha nem szerettem a kötelező dolgokat. Eddig nem is igazán gondolkoztam ezen, nem is foglalkoztatott a dolog, mert eleve úgy álltam hozzá, hogy ez nekem nem kell. De most apámat látva, hajaj egyik felem azt mondja hogy örüljön ő is, a másik meg hogy "na nem, ha ebbe beleszólnak és ez egy elvárás akkor még inkább nem, mert ha szülök egy gyereket akkor meg abba fognak beleszólni"...
Nem külföldi a párom, semmi gond sincs köztük, csak mindkettőnk álma egy tengerparti esküvő + szűk családi / baráti kör (tényleg csak néhány fő). Van egy ismerősünk úgyhogy hivatalos lesz a dolog ( ő összead, cserébe pedig kifizetjük a kedves férjének is két napra a szállást, jó kis bartel ügylet :)
Engem nem nagyon ráz meg és hidegen hagy hogy ők (részemről) jönnek-e vagy sem. Apám nagy külföld ellenes, hajrá kommunizmus, pusztuljon a kapitalizmus címszó alatt. HA meghallja hogy külföld, akkor betojik... na mindegy. Anyám meg "jaj ne úgy csináld, hanem így", "ha nem így csinálod akkor itt hagylak", "ha nem úgy lesz ahogy én akarom akkor..."stb. Elfogadom ez van, akkor ez lesz, végülis legalább 2 emberrel kevesebb akik potenciálisan tönkretehették volna a napunkat (jaj de sok kommentet fogok ezért kapni, de igazából ismernetek kellene őket és minket is...)
1. szeritem szép szokás. apu úgy meghatódott, pedig nem egy érzékeny ember, még a hangja is elcsuklott. meg én sem tudtam volna elképzelni, hogy ez kimarad...
2. ez nagyon szomorú, hogy ilyen a helyzet :( valahogy meg kéne próbálni redezni a viszonyokat, mert a szülők is bánni fogják későb, ha nem mennek el a saját lányuk esküvőjére...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!