Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyibe kerül az étel egy vidéki kisvárosba kb/fő? Egy nagy edénybe főzni a húslevest. Meg honnan tudjam mennyi piát vegyünk 70 főre kb ti hogy számoltátok?
70 főre kb. 70 liter töményet, kísérőnek némi sör+bor.
A húsleveshez nem értek sajnos.
Hát ez elég húzós végösszeg lesz :)
Személyenként 15-20 deka húst számolnék a levesbe + zöldség. Ugyanennyi zöldség is elfér szerintem egy főre.
14kg hús, 14kg zöldség. Nagyrészt hagyma, krumpli meg répa kell úgy is, szerintem ez legyen a nagy része. Zeller petrezselyem és hasonló zöldségekből szerintem nem kell olyan sok. Árakat nem tudom, hogy alakulnak nálatok. Ennyi alapanyagot mindenképpen számolnék ahhoz, hogy legyen is valami abban a levesben.
Pia: Ásványviz mondjuk 2 főre egy palack. A társaságot nem ismerem, nem tudom, hogy fogyasztanak-e alkoholt. Lesznek gondolok akik vezetnek, és olyanok akik amúgy sem isznak túl sokat. Ahogy magunkat ismerem, egy este 3-4 sör simán beszalad, a hozzá való pálesszel. 2 sör/fő szerintem elég. Aki többet inna, annak jut majd azokéból akik vezetnek. Tömény ital: annyi féle az emberek ízlése, hogy szerintem felesleges központilag megvenni.
24F
Esküvő ? hujjuj :D
Piát szorozd meg kettővel és mégis vegyél töményet :)
Amire tuti lesz igény: Vodka, Jager, Vörös & fehérbor, Dzsínóék talán whiskeyznének is majd :D
Kísérőnek üdítőt se felejtsétek el, sokan keverve isznak csak töményet.
Bor ügyben érdemes felkeresni valami környékbeli termelőt, lehet hogy szerencsétek lenne vele :)
Hát a 70 liter/fő kicsit tényleg sok, mert lehet, hogy abból a 70-ből van gyerek is, meg olyanok akik nem isznak meg 1 liter alkoholt.
A mi városunkban most 1 főre piástól,tortástól, kajástól, ajándékostól (amit a vőlegény meg a menyasszony osztogat) lehet számítani egy 10 000-ret, és még lehet, hogy keveset mondtam. De ha olyan a konyha, hogy nem csak a saját kajájukat lehet fogyasztani, hanem lehet vinni is, akkor kéz alól a husikat be lehet szerezni olcsóbban egy kicsivel mint a boltban.
Szerintem inkább sörből és borból legyen több, bár a jófajta pálinka is hamar el szokott fogyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!