Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy működik az esküvő elötti fotózás?
Első körben az érdekelne, hogy a fotósoknál mi-hogy megy?! Mindenképpen nála kell előhivatni a képeket? Kiírja cd-re ha kérem? Segít a beállításokban? Vagy nekem kell kitalálnom hogy hogy álljak be?
Köszönöm a válaszokat.
ez a fotóstól függ. beszéld meg vele.
Bár nekem az a véleményem,hogyha én vagyok a megrendelőés én fizetek, akkor a dolgok úgy történnek, ahogy én szeretném. Legalábbis én csak ezért szoktam fizetni.
Esküvő előtt ha a fotós készít rólunk egy sorozatot műteremben, az körülbelül mennyibe kerül?
Ha még szeretnénk, ha az esküvőn is fényképezne, akkor az mennyibe kerülne? (Csak a kisteremben esküszünk a szülők előtt, nem lesz lagzi)
A kérdés kiírásának időpontja: 04-02 21:47
Privát e-mail a kérdés kiírójának
Igazad van, kedves első. Fizetek érte, így úgy legyen ahogy én szeretném. Csak érdekelt volna hogy másoknál ez hogy volt. Életem első esküvője lesz (utolsó is :) ), rokonságban nincs olyan aki tudna tanácsot adni, vagy tudna segíteni, így maradt ez az oldal.
Második válaszadó, nem értelek...
Szerintem ez fotóstól függ, de ha már ő készíti a képeket, akkor szereti is ő elintézni az előhívást. CD-re kiírás alap, hisz abból választjátok ki, miket akartok előhívatni. Szóval, a fotósnál azzal kezdjétek, hogy tisztázzátok, ő hívat elő vagy azt ti szeretnétek majd külön intézni.
A tényleges fotózás 2 fajta szokott lenni
- műtermi és/vagy szabadtéri (beállított képek) - itt segít a fotós, de improvizálhattok is
- ceremónia fotózás - az esküvőn, és igény szerint a lagzin is fotózhat. Ezek spontán képek.
Az ár az esküvő időpontjától (főszezon vagy sem), helyétől (Bp vagy vidék) illetve az igények, képek mennyisége, plussz extrák függvénye.
Hol lesz az esküvő, van egy jó bp-i fotós ismerősöm. Nálunk ő fotózott. :)
Üdv!
Ma már digitális gépeket használnak, DVD-n kapod meg a képeket. Megállapodás szerinti darabszámban. Van, aki csak X darabot ad, amit retusált, válogat a legjobbakból. Van, aki mindet odaadja. Előre kell tisztázni, hány db képről van szó. A beállításokban segítenie KELL, hiszen ő a szakember. Ha van olyan pozíció, amit szeretnél, azt mondani kell, és ő beállít úgy, hogy jók legyenek a fények.
Van, aki előhívott képeket is ad, de ez már ritka, inkább vidéken divat.
Egy tanács: a fotóson és a videóson ne spóroljatok, mert ha amatőr, semmi emlék nem marad arról, milyen szép voltál.
Ha pesti vagy, ajánlom Kolesza Editet. Nem olcsó, de nagyon jó képeket csinál. Mi 300 képet kaptunk, alig volt közte olyan, ami nem sikerült (10-20). A többit mind előhivattuk, pedig csak 30-40 jó képet akartunk eredetileg.
Mi DVD-n kaptuk meg! Pontosabban kettőn! Nem kértük,hogy válogasson, mindet kértük (kb. 1000 darab lett), mert lehet,hogy amit ő nem tart szépnek, azt mi igen. Sőt mi grátsziban kaptunk ilyen összefotoshoppolt képet. Azok is nagyon tutik lettek, a férjem az egyikből egy posztert csináltatott!:)
Nálunk már az öltöztetésemet is fotózta. Kb. hajnal egyig fotózott, mert utána meg ugye előkerülnek a kevésbé szalonképes fejek!:)
Pécsi vagyok sajnos, de azért köszönöm a segítséget.
Köszi, hogy írtatok, tényleg fogalmam sem volt hogy hogy mint működik az ilyesmi, így legalább már tudom hogy mit kérhetek a fotóstól.
Egy valami nem tiszta:
Ha egy menyasszony felveszi az esküvői ruhát, akkor abban (szokás szerint) legelőször az esküvőre megy!
Ha ott minden lezajlott rendben, mindkét fél kimondta az "IGEN"-t, majd utána mentünk a fényképészhez, hiszen esküvő csak abban az esetben volt.
A fordított sorrenddel nem tudok mit kezdeni! Legalábbis mifelén (dél-Alföld): először esküvő, ha ott minden oké, lehet fotózni akár műteremben, akárhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!