Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tolna megyében mennyit pénzt illik adni esküvő alkalmából?
Esküvőre és lakodalomba vagyunk hivatalosak (unokatestvérhez).Kicsi babánk van, így van hová tennünk a pénzünket. Nem szeretném kellemetlenül érezni magam, hogy túl keveset adtam, de sokat meg nem tudom (100 ezret)
Az értékelhető válaszokat előre is köszönöm!
Nemcsak Tolna megyében, hanem az egész országban érvényes az, hogy legalább annyi pénzt adjatok, amennyibe a vendéglátásotok került. Ha pl. fejenként 10 000 a kaja-pia-torta, akkor legalább 20 000 forintot illik adni. Szerintem az ifjú pár is meg fogja érteni, hogy most nem futotta többre...
Nekem szeptemberben volt az esküvőm, és az általános a fent leírt volt. Általában mindenki beleadta a nászajándékba az ő részét (volt, aki többet), így sikerült nullszaldósra kihozni a bulit.
Általános szabálynak tekinthető az is,hogy ha a te esküvődön ott volt az illető és adott min, annyit illik visszaadni neki az ő esküvőjén. Tehát ha unokatestvéred ott volt nézd meg mennyit adott, vagy ő vagy a szülei. legalább annyit adjatok ti is. Ha meghaladja a képességeitek akkor közelítsétek meg amennyire ez nem probléma.
A példa kedvéért: az esküvőnkre a férjem barátja aki később a fiam kereszt apja lett 25 ezret adott. ( Egyedüli gyerek anyukájával élt akkor és egyetemista volt). Amikor neki volt az esküvője mi úgy gondoltuk,hogy mint 30 ezret illik nekik adnunk: igaz,hogy akkor már két gyerekünk volt az egyik éppen csak 6 hónapos. De úgy éreztük ennyit illik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!