Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Milyen hátrányunk származik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen hátrányunk származik abból, ha hivatalosan nem házasodunk össze?

Figyelt kérdés
Hallottam innen-onnan, hogy nincsenek ugyanolyan jogaink, ha csak élettársak vagyunk, és nincs papírunk, nem vagyunk házasok. Mik azok a dolgok, amiknél hátrányunk származhat ebből, vagy akár a közös gyermekünknek?
2011. márc. 28. 13:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
80%

"Nem számít a papír..."

Nekem sem, azért írom alá majd májusban. Semmi jelentősége nincs, de nem kell apasági nyilatkozat és állandó bizonyítgatás, hogy mi igenis x éve jóban-rosszban... Közös a nevünk, így mindenki tudja, hogy házasságban vagyunk, így ha hivatalos elintézni való van, nem kell a halom papírmunka.

2011. márc. 28. 14:52
 12/15 anonim ***** válasza:
61%
Jogilag már leírták a hátrányokat előttem. Csak annyit tennék hozzá, hogy én el se tudtam volna képzelni, hogy ne házasodjunk össze a férjemmel. Alig vártam, hogy úgy mutathassuk be egymást az ismerőseinknek barátom/barátnőm helyett, hogy ő a férjem/feleségem. Igaza van annak, aki szerint nem számít a papír. Tényleg nem a papír a lényeg, hanem maga az esküvő, amikor kimondod az igent és az összes vendég előtt kijelentik, hogy ti mostantól férj és feleség vagytok, az egy hatalmas élmény. Nagyon sajnálok mindenkit, akinek ez semmit nem jelent és aki direkt elzárkózik ettől. Hol vannak ma azok a lányok, akik egész gyerekkorukban arról álmodoztak, hogy majd ugyanolyan szép fehér ruhában fognak az oltár elé állni, amilyet anyu visel az esküvői fotókon?
2011. márc. 28. 15:22
 13/15 anonim ***** válasza:
63%
Ha szülsz neki egy gyereket, és házasok vagytok, akkor a házassági anyakönyvi kivonatot kell lobogtatnod, ha nem, akkor az apasági nyilatkozatot, nekik teljesen mindegy, hogy melyikkel bizonyítod, hogy ki az apa, a lényeg, hogy vigyél egy papírt, mert különben nem írják az apa nevére a gyereket, csak azért, mert te xy-né vagy, úgyhogy szerintem ez nem hátrány.
2011. márc. 28. 16:19
 14/15 anonim ***** válasza:
2011. ápr. 3. 14:55
 15/15 anonim ***** válasza:
49%
Régi a kérdés, bocsi. Annyit fűznék hozzá az előttem szólókhoz, hogy nekünk bankban mondták, mikor szerettünk volna lakáshitelt felvenni, hogy hitelfelvételnél a házasság "pluszpont", mert az élettársi kapcsolatból könnyebb kilépni. Amellett pl szocpolt is úgy tudom, hogy csak házasoknak adnak (na persze, ma amilyen feltételek mellett adnak szocpolt, kb senkinek nem jár.)
2014. máj. 19. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!