Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hol találok budapesti papot...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vica30 kérdése:

Hol találok budapesti papot esküvőre, aki összeadna egy katolikus lányt egy nem megkeresztelkedett fiúval?

Figyelt kérdés

Katolikus (elsőáldozó is volt) nő vagyok párom nincs megkeresztelkedve(de,akár szívesen megkeresztelkedne). Nyáron szeretnénk esküvőt ezért a kérdés a rövid idő miatt.

Nem nagy misével (áldozással)egybekötött szertartásra gondoltunk,csak egy kis meghitt gyűrűáldásra, jegyes elbeszélgetésre stb...

Aki tud ilyen papról,aki rugalmasan kezel helyzeteket és megoldáscentrikus, kedves, megértő kérem írja meg. Köszönöm szépen.

2011. márc. 13. 22:01
 1/7 anonim válasza:
100%
Keresztelkedjen meg és nincs probléma, ennyi.
2011. márc. 13. 22:05
 2/7 anonim válasza:
A virtuális plébánia oldalon kérdezd meg szerintem
2011. márc. 13. 22:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Amúgy nem kötözködésből, de ha házasodni akarsz katolikusként, az elsőáldozás kevés, bérmálkoznod is kell.
2011. márc. 13. 22:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Utolsó: tévedsz, én is csak elsőáldozó voltam, nem kell bérmálkoznod, még elsőáldozónak sem fontos lenni, hisz úgyis járnak majd hitvesoktatásra.

Megkeresztelkedni viszont valóban kell, csak úgy lehet esküvőtök.

Ha nem hivatalos katolikus esküvőt akartok, akkor párod keresztelkedjen pl. reformátusnak és akkor a pap csak megáldja a frigyetek.

2011. márc. 13. 23:20
 5/7 anonim ***** válasza:

Papp függő! Én vallásos, katolikus vagyok. A férjem nem volt megkeresztelkedve! Az pap azt mondta,hogy az egyház a katolikus fél iránti bizalomból megengedi a nem katolikus félnek a templomi házasságot. Csak alá kellett írnunk egy nyomtatvány,hogy a gyerekeinket megkereszteljük és vallásos szellemben neveljük!

De nem minden pap engedi meg!

2011. márc. 14. 08:31
 6/7 anonim ***** válasza:

kis falukban,hallottam már olyat is,h a nő csak elsőáldozó,a ffi nem vt megkeresztelve és jegyesoktatás nélkül is meg lett az esküvő.igaz azóta sem vtak templomba de ez van.

am nálunk városban(Ny-Mo.) nem engedik ezt meg.mondjuk nincs ilyen bajom,mivel én is és a barátom is meg vagyunk bármálkozva és járunk templomba.

2011. márc. 15. 12:49
 7/7 anonim ***** válasza:
Bárhol találsz ilyen papot. Ennek a házasságnak nincs akadálya. Annyi, hogy mivel a párod kereszteletlen, kell engedélyt kérni.
2014. júl. 11. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!