Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Egy évben lehet temetés és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy évben lehet temetés és esküvő?

Figyelt kérdés
Erre az évre szerveztük az esküvőt, nagyjából meg is van minden. Nagymamám viszont nagyon beteg. Elhalasszuk, vagy megtartsuk?
2009. febr. 12. 10:09
 1/5 anonim ***** válasza:
95%

Erre az a kérdésem, mi van akkor ha a következö évben meg egy nagypapa hal meg? Akkor is elhalasztjátok?

Tesóméknál pont ugyan ez a dilemma volt. Nagypapa volt nagyon beteg, és sajnos az esküvö elött egy hónappal halt meg. Rettentöen szerette az egész család. De nem halasztottak a tesómék, annyival volt rosszabb hogy nagymamim nem bulizott, de mindenki eljött és a végén még a nagynéneém aki rosszalta is hogy nem lett halasztás azt mondta hogy a Papa is így akarta volna.

Aztán következö évben a másik nagymamánk halt meg tavasszal, szóval megint lehetett volna egy halasztás, aztán ara következö évben meg nekünk volt az esküvönk amikor a sógornöm nagypája halt meg aztán a nagymamája, és a végén az apukája is. Szóavl azokban az években sajnos a mi re´szünkröl kettö a sogornöm részéröl 3 közeli halott volt, azóta köszönet Istennek egysem, de azért csak nem halogathatták volna évekig az esküvöt.

Az élet megy tovább még ha fájdalmas is.

2009. febr. 12. 10:17
 2/5 anonim ***** válasza:
94%

Mi 2006 nyarára terveztük a lakodalmat, de akkor februárban a párom tatája, és az én mamám is meghalt. Ráadásul közben a másik mamája is nagyon beteg lett, azt hittük nem épül fel (még ma is él). Akkor felmerült a kérdés bennünk is, de mindenki biztatott, hogy az életnek mennie kell tovább, így megtartottuk.

Tavaly januárban meghalt apukám, és a nyáron 3 lakodalomba is hivatalosak voltunk. Én úgy voltam vele, hogy ott kell lennünk, mert ők nem tehetnek róla, de persze számomra mulatozásról szó sem lehetett (nem a hivatalos gyász miatt, hanem mert nem tudtam bulizni fájó szívvel). Apu nagyon haragudott volna, ha miatta elhalasztják, vagy nem megyünk el.

Szóval szerintem ne halasszatok emiatt, ismerek olyat, akinek ezért, csak 3. nekifutásra jött össze a nagy nap.

2009. febr. 12. 10:31
 3/5 anonim ***** válasza:
84%

A mi esküvőnk 1999-ben volt.Már egy évvel előtte elkezdtük szervezni.Közben meghalt a keresztapám(pont a násznagyom lett volna) és meghalt anyukám egyik testvérének a férje is.Nálunk is volt huza vona, hogy mi legyen, de mi úgy döntöttünk, hogy megtartjuk.

Jól tettük, ugyanis esküvő után 4 hónappal hirtelen meghalt az apukám is.Sose tudtam volna mrgbocsátani magamnak, ha akkor elhalasztjuk az esküvőt.Így legalább apukám megélte.

2009. febr. 13. 08:50
 4/5 anonim ***** válasza:
88%
Az első gondolatom az volt, hogy halasztani kellene, de az előttem szólók meggyőztek az ellenkezőjéről... Nehéz kérdés, az biztos. Szeretteink, akiknek el kellett hagyniuk minket, biztosan úgy akarnák, hogy ne halasszuk el... Ha viszont Te úgy érzed, hogy az esetleges gyász miatt nem tudnád jól érezni magad, talán érdemes elgondolkodni rajta... Ami a megtartás mellett szól még, az a mai esküvők összetettsége, hiszen napjainkban nem 3 nap alatt szervez meg az ember egy esküvőt...
2009. febr. 15. 11:10
 5/5 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem is tartsátok meg mindenképp. Ha megéri az eseményt, de esetleg nem tud jelen lenni, attól még biztos nagyon boldog lesz, ha neadj Isten nem, akkor azzal a tudattal megy el, hogy a kisunokája megházasodott. Ha szülőről van szó, az egy kicsit más illetve az állapotától is függ.

Nálunk a férjem papája, az esküvő után 3 héttel ment el, de azzal a tudattal, hogy az unokája megnősült, és már hetekkel előtte odaadta a nászajándékot is, azzal, hogy lehet meg sem éri. Azt hittem elbőgöm magam, és sajnos majdnem igaza is lett.:(

2009. febr. 16. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!