Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi, mennyi? Esküvőre készülünk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi, mennyi? Esküvőre készülünk, szeretnék tájékozódni az átlagos költségekről.

Figyelt kérdés
Nagy segítség lenne, ha aki mostanában házasodott, vagy szervezkedik megírná mi mennyibe került náluk (fotó-videó, vőfély, torta, dekoráció, stb. ), így tudnám mi reális a kapott ajánlatokból.
2009. febr. 1. 01:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Az előző válaszoló vagyok!

Igazából ami megdobja az lagzi árát, az a zenekar (olcsóbban kijössz, ha valami helyi zenekart kérsz fel), a fotós (ezen nem nagyon lehet spórolni) és a főttétel.

Remélem, nem tántorítottak el! :)

2009. febr. 2. 09:34
 12/17 anonim ***** válasza:
90%

A miénk júniusban lesz, a költségek eddig a következők 100 főre:

ruhám kb. 120ezer kiegészítőkkel

vőlegény ruhája: 60-70ezer

menyecskeruha saját, 14.000.-

cipő hozzá: saját lesz, de csak olcsóbb kínai, hiszen piros cipőt nem hord az ember minden hónapban

fehér cipőm: 14.000.-

kaja: 4.500.-Ft/fő (450.000.-Ft a főzéssel, felszolgálással, terítéssel, evőeszközökkel és tányérokkal és szalvétákkal, plusz az általunk vitt ital felszolgálásával, és a másnapi elpakolással, ránk csak a takarítás marad)

ital: kb. 300.000.-Ft

Vendégvárás: (hidegtálak) 96.000.-

zenekar (4 fős): 100.000.-

fotós: nekünk ingyen, egyébként 60-70 körül tudom a környékben

videós: ketten jönnek 80.000.-Ft-ért egész a buli végéig

vőfély: 40.000.-

dekoráció: saját lesz, anyag régről megvan hozzá

torták: 63.000.-

székszoknya: 400.-Ft/db (40.000.-Ft)

sütik (sós és édes): kb. 80.000.-Ft

Meghívó vagy egyszerű saját kivitelezésben, vagy valami szép és egyszerű gyári. Az gyáriban kb. felénk 35.000.-ft, a saját költségeket még most fogom kiszámolni.

A virág még nincs lebeszélve, de még az lesz egy nagyobb tétel. Plusz a sok apró kiadás, az utánajárás, a telefonszámlák... azt hiszem pontosan nem lehet kiszámolni... nagyon-nagyon sok lesz a végére.

Remélem, hogy a nászajándékkal visszajön egy jó része, mivel "mindenünk" megvan, ezért pénzt kérünk, és felénk páronként 20.000.-Ft a minimum, amit adni szokás. Persze ezzel sem lehet számolni biztosra, de mivel van induló tőkénk, ezért hátha egy kicsi marad a végére. Remélem. De legalább nagy veszteséggel nem akarunk kijönni belőle. Egyébként aki úgy van vele, hogy hitelt venne fel, az ne is kezdjen hozzá. Én ismerek olyan párt, azóta is nyögik a részleteket. Egy kisebb esküvő is lehet legalább olyan szép, és sokkal meghittebb, mint egy ekkora. És nem is megy rá az ember gatyája egy éjszakai mulatozásra... De hát mondhattam én ezt a leendő anyósomnak... :-(

2009. febr. 2. 15:25
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Hali!Mi szeptemberben szeretnénk összeházasodni szűk családikörben(kb.20 fő)és 300e.ft körül lesz!

Ebbe van : öltöny,mennyasszonyi ruha ,polgári szertartás,vacsora.Mi 5 éve együtt élünk van 2 gyerköc és saját magunk álljuk az egészet.Nem állunk valami jól de sajna a párom szülei olyanok amilyenek és miattuk bevállaljuk hogy ne tudjanak beleszólni.Most vettünk VÉGRE saját családiházat és ezért a szüleim az esküvőmre szánt pénzt már odaadták mivel a felújjitásra jól jön.De még ha nem is illik de reméljük hogy a párom szülei is úgy állnak a dologhoz mint anyukámék és akkor bőven "visszajön" a pénz amibe kerül az esküvő.De ha nem,nem baj mert mi azért házasodunk össze mert imádjuk egymást.Úgy gondolom nem az a legszebb esküvő ami a legdrágább.

2009. febr. 2. 22:45
 14/17 anonim válasza:
100%
én is kiakadtam ezeken az összegeken, de mindenki maga tudja mire mennyit költ, tesómé májusban lesz ruhával együtt 40 före 220ezer, én tudnám még karcsusitani nem 110-ért kölcsönözni ruhát, de mint mondtam mindenki maga tudja.
2009. febr. 3. 19:55
 15/17 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi mindenkinek az eddigi válaszokat, sokat segítettetek vele.

A mi esküvőnk nem lesz se túl nagy, se túl kicsi (kb.80fő).

Minden nagyon sokba kerül, mindenhol megugranak az árak amint kiderül, hogy esküvőről van szó. Azért próbálunk spórolni ahol tudunk, szerintem mindenkinek más a fontosabb, és akkor arra kell a nagyobb összeget szánni, hogy az tényleg jó legyen.

Tényleg sokaktól hallom, hogy álatlában nem csak a kiadás, de a bevétel is elég jó. De erre azért nem lehet számítani. Majd meglátjuk! :)

2009. febr. 3. 21:49
 16/17 anonim válasza:
100%

Szia! Az én esküvőm július elején lesz egy elég elegáns étteremben, a Balatonnál. Az összköltség (terv szerint) 1 milliot nem haladja meg és 100 vendégre számolunk.

Nálunk nem lesz semmi díszítés a falon, meg ilyesmi, csak gyertyák és néhány váza 1-1 szál fehér rózsával. A fotost 45-ért sikerült megszerezni. Videózni a család fog. A kaja (levestől a töltött képosztáig, minden pörivel és sültekkel együtt) és a felszolgálás együtt 7300 Ft/fő, az italokat a vizet kivéve mi visszük, igy olcsón, nagyker áron megtudjuk venni. (1 pohár pezsgő/fő, az ásványvíz és 30 l sör is benne van a 7300 Ft-ban. Ezen felül az édes apró sütit és a menyasszonyi tortát visszük még mi, de annak az árát nem tudjuk még.

Vőfélyünk nem lesz, egy vendéget kérünk meg erre a feladatra.

A meghívókat, az ültetőkártyát és a menükártyát én szerkesztem meg és szép keménypapírra nyomtatom ki. A így sokkal olcsóbb és tized annyiba kerül, mert gyakorlatilag csak a papírt kell kifizetni és a nyomtatást, ami átlag 10 Ft mindenhol.

A ruhák: az öltöny 60 volt, az enyém is kb ilyesmi lesz. (varratva) A menyecskeruhám 20 körül lesz.

Nagyon sokat lehet spórolni, ha a családtagok segítségét igénybe veszed, mert amig te készülődsz, ők fel tdják dísziteni a termet pl, vagy a videós és vőfély is lehet a rokon. Próbálj meg kreatív lenni.

2009. febr. 16. 19:13
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
A mennyasszonyi ruhákat már lehet 20-40 ezerért is kölcsönözni! Nem feltétlen 100ért kell keresni
2009. febr. 18. 06:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!