Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A legjobb barátnőm felkért tanúnak, de pontosan mit takar a tanú modernebb házasságoknál?
Igeen, ezeket tudom, köszönöm.
De nálunk például hétvégén fizetni kell annak, aki összadja a párt, a nővéremnél pedig ezt a tanúk fizették. Máshol azt olvastam hogy a lánybúcsú is a tanú feladata
Ami nekem tanúként feladatom volt a legjobb barátnőm esküvőjén:
-lánybúcsú megszervezése
-esküvő előtti este tartottunk egy utolsó pizsibulit ketten, kivettem egy hotelszobát magunknak, ott koktéloztunk a bárban, utána megnéztük a két kedvenc kamaszkori filmünket fent és rendeltünk vacsorát, beszélgettünk
-az esküvő napján együtt készülődtünk, én adtam rá a ruháját, volt koccintás is, fotózás stb
-a nyitótáncuk azzal ért véget, hogy a férjével felkértek engem és a másik tanút táncolni, utána jöttek a többiek is
A tanú feladata évtizedek óta változatlan. Az anyakönyvi hivatalban a házasságkötés hitelesítése és aláírás.
A többi teljesen egyéni, nem a tanú mivoltának köszönhető. Talán a leány és legény búcsú szervezésében vállal főszerepet még.
Mivel a tanú a menyasszonyhoz nagyon közelálló személy, így támogatja is az előkészületekben, ha a barátnő vagy, akkor meg különösen biztos sok mindent meg fog veled beszélni.
Voltam tanú, fel sem merült, hogy fizessek bármit.
A leánybúcsún ott voltam, de nem sokat kellett segítenem az előkészületekben, mivel a menyasszonynak két lánytesója van...
A tanú ott van, mikor a pár kimondja az igent és aláír. Ennyi a dolga. Minden más megegyezés kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!