Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Akiknek sok volt a kulfoldi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akiknek sok volt a kulfoldi az eskuvojen/lakodalman, ertekeltek a hagyomanyokat?

Figyelt kérdés

Parommal jovo nyaron tervezunk osszehazasodni a szulovarosomban. En mindig hagyomanyos eskuvorol almodtam, vofellyel meg dudalos kocsikonvojjal meg hasonlok. O nem banja, azt mondja csinaljam ahogy akarom csak ne essek tulzasba :)

A kerdesem az, hogy mennyire lenne praktikus egy hagyomanyosabb tipusu napot lebonyolitani ha a volegeny, neki a csaladja, es a barati kor nagyja nem magyar? 50 emberrel szamolunk, ebbol mondjuk 10 az en csaladom, a maradek pedig kb 10 kulonbozo orszagbol valo.

Akinek volt hasonlo, kulfoldivel telitett nagy napja, elveztek a magyar hagyomanyokat a kulfoldiek vagy esetleg untak?

Annyit meg, hogy a lagzi a szuleim hatso kertjeben lesz bogracsozassal meg hasonlok.

2023. jún. 25. 12:34
 1/7 anonim ***** válasza:
65%

A párom külföldi (ráadásul két különböző kultúrából származik), akárcsak a legtöbb barátunk. Az esküvőnkön a többség külföldi volt, és direkt megkértem őket, hogy mindenki hozzon egy darabkát a saját kultúrájából (például jöjjön hagyományos ruhában, ajándékként hozzon valamilyen hagyományos ételt és hasonlók).

Nekem a magyar szokások sose tetszettek igazán (az általad leírt esküvő számomra egy rémálom lenne), nálunk főleg az olasz hagyományok éltek a párom részéről. Senkinek nem okozott problémát, mindenki nyitott volt mindenki más kultúrájára, vagy külön kereste azokat, akikkel jobban tudott azonosulni.

A vendégek is tudják, hogy ez a ti esküvőtök, a ti vágyaitok számítanak igazán. Az, hogy kinek mi tetszik, az teljesen változó és kiszámíthatatlan.

28/N

2023. jún. 25. 12:38
 2/7 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem aki azt akarja hogy a vendegek jol érezzék magukat ott a vendégek izlését is erőteljesen beleviszik es nem mást erőltetnek rájuk

Volt aki gyorskajával akarta elintézni az eskuvőjet mert hát ő azt szereti meg az ő esküvője.

2023. jún. 25. 12:39
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Hány nyelven kellene elismételni, amit a vőfély mond?

A dudálós kocsikat szerintem élveznék, én amúgy olyasmit próbálnék játéknak és minden másnak is berakni, amihez nem kell túl sokat beszélni vagy érteni, hogy mit mondanak.

2023. jún. 25. 12:41
 4/7 A kérdező kommentje:

Koszi az eddigi valaszokat!

#3 Angol-magyar eleg lenne, talatam is ketnyelvu vofelyt, mondjuk eszmeletlen aron.

#1 Arra en is gongoltam, hogy mindenkivel hozatnek valamit a kulturajabol, pl indiai baratnom mar szolt h hagyomanyosban jon.

2023. jún. 25. 12:50
 5/7 anonim ***** válasza:
46%
Ezek a hagyomanyok, zenek barbarnak tunnek, es nem igazan vonzoak, inkabb zavarba ejtoek.
2023. jún. 26. 01:54
 6/7 anonim ***** válasza:

#4 Akkor, ha az angol-magyart mindenki érti, szerintem nem olyan nagy probléma, ha van vőfély. Ha 3-4 nyelven lenne vagy valakinek fordítania kéne a párjának/rokonának a vőfély szövegét, az neccesebb.

Mire a vőfély végigmondja 3-4 nyelven, a magyarok is szétunják magukat, ahogy szerintem az emberek 90%-a megközelítőleg sem tud egy vőfély szöveget normálisan lefordítani.

A másik, ami fontos lehet, hogy akiknek nem anyanyelven kellene értenie a szöveget, azoknak milyen az angoljuk, mert amúgy lehet nem fognak belőle semmit érteni.

De ha mindenki jól tud angolul és magyarul, akkor szerintem a külföldieknek is érdekes lehet egy vőfély. Sőt, amúgy lehet nekik érdekesebb, mint ahogy nekünk is érdekes egy indiai esküvő.

2023. jún. 26. 05:44
 7/7 anonim ***** válasza:
54%

Voltam olyan esküvőn és a magyar fél hálisten nem erőltette a vőfély meg egyéb szrságokat.

Magyarként kiborulok tőle, meg a sok kötelező gáz "elemtől".

2023. jún. 29. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!