Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kollegina esküvőjére mennyi pénzt illik adni?
Bevett szokás, hogy kollégákat meghívnak a házasságkötésre, de a lagziba nem. Feleslegesen ezen megsértődni meg "megalézottnak" lenni.
Nyilván közli a közvetlen munkatársaival, hogy házasodik, és ha akarnak, jöjjenek el. Nem szokás lagziba is meghívni őket, hacsak nem privátban is barátok, de akkor barátként van meghívva, nem mint kolléga.
Főleg, ha ráadásul szők családi körben van a lagzi.
#12 nem ismertem ezt a szokást. De nagyon gáz (ez persze csak magánvélemény). Gyere el, ünnepelj, aztán te balra, a többiek jobbra.
Nem mennék el ilyenre, illetve nem is tettem volna ilyet.
Semmit nem kell adni ilyenkor, nagyon max valami apróságot, de inkább nyűg az is, mert nem tudja ilyenkor hova letenni a pár, míg mindenki még végigjön gratulálni.
Semmi megalázó nincs ebben a meghívásban. Nálunk is bevett dolog, hogy pl kollégákat vagy az ezer éve szomszédnénit csak a szertartásra hívják meg. Én szerintem így több esküvőn voltam, mint lagziban. Szívesen is megyek, mert ahhoz nem olyan közeli rokon/barát, hogy egy egész napot, estét, éjszakát rászánjak, így viszont pont, hogy a lényegen ott lehetek és utána kifejezhetem a gratulációt. A lagzit meg jó eséllyel amúgy is lemondanám.
Kérdező ilyenkor tényleg nem szoktak vinni pénzt. Egy jelképes aproságot ha nagyon akarsz, de tényleg csak ennyit. A pénz nászajándék azok szokták akik akik a lagzi a is mennek. Ahigy írta valaki lehet hogy éppen a pénz lesz kellemetlen a kollégádak.
Én szívesen elmennék ilyenre egy kolléga esküvőjére, voltam is már. Úgy néz ki ez már régi szokás. A lényeget megnéztem, a buli része amúgy sem érdekelt volna. Túlságosan ki se kell öltözni. Elegáns öltözet kell, de külön ezért nem mentem el ruhát venni. Magyarán úgy nézed meg az esküvőt hogy nem kerül semmi pénzedbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!