Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nem akarok hozzámenni! 2hét...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem akarok hozzámenni! 2hét múlva esküvő, vissza lehet lépni?

Figyelt kérdés

Egyszerűen 1000szer jobb lenne nélküle nekem, mindenkinek, amikor nincs itthon, nincs velem, sokkal jobban vagyok, kiegyensúlyozott. Az utóbbi időben nagyon elromlott valami, semmire sem megyünk.

Az esküvő is csak úgy lett, sem eljegyzés, sem semmi, bementünk elintéztük, 2hét múlva lenne. Az sem biztos, hogy elintézte aznap szabadnapos legyen legalább...

És így nem akarok férjhez menni... Nem magával a polgári egyszerűségével van a bajom. Hanem azzal, ahogy veszi, mintha csak igazolványt csináltatnánk, nem pedig egy életre szóló dolgot vinnénk végbe. Közben nem kezel nőnek, és így belekezdeni egy közös életbe, pontosabban hivatalosítani az együttélésünket... Vissza akarom mondani az esküvőt, lehetne még? Vagy ezt már így nem lehet? Időt adni a gondok rendezésére, és ha minden visszaáll a rendes kerékvágásba, akkor esetleg nekifutni újra. És nem egy épp utolsókat rúgó kapcsolatot így "megmenteni", hogy összeházasodunk, és mint férj esetleg többet megenged magának, mélyül a köztünk lévő szakadék... amíg végül valaki besokal és lépni kezd:(

Ötlet? Mit tegyek, hogyan? Beszélgetni nem nagyon tudunk egy ideje, a problémámra hevesen reagál, hogy csak én nem akarom látni, ami sajnos nincs:( Félgőzzel nincs értelme az egésznek:(

Segítsetek.

2010. okt. 10. 14:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Ennek a kapcsolatnak annyi. Ha hozzámész, elváltok, ha nem mész hozzá, botrány lesz és elhagy.

Csak a gyereket sajnálom.

(Mellesleg én lemondanám az esküvőt.)

2010. okt. 11. 10:21
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is most lesz a polgári pár hét múlva, s a rendezvény szervezőnél már le lett foglalózva a fényképész, stb. s amit aláírattak velünk, rajta állt, hogy 7 nappal az esküvő előtt visszamondjátok, visszakapjátok a befizetett pénzeteket, kivéve a szervezői díjat, ami a befizetettnek a 15%-a. S az utolsó pillanatban is visszamondhatjátok, de akkor ugrott a pénz. Mi úgy indultunk neki, h eljegyzés óta após miatt vannak gonjaink, vita stb. Mégis megkockáztattuk az esküvőt, mert ha após nwem szól bele az életünkbe, s nem venné el azt a kevés pénzünket (egy fizuból élünk), akkor jobb lenne minden. Jövőre lett volna a nagy esküvőnk, de közbekött egy baba, amit mindketten akartunk, s mégis ahogy közeleg az esküvő, egyre közelebb kerülünk egymáshoz, s apóst póbáljuk kiiktatni az életünkből, amennyire lehet, bár nehéz egy légtérben élni vele panell lakásban élünk. Ő a nagyobb mi a kisebb szobában, s elvárja h gyerekkel is így maradjunk, nem hajlandó cserélni. Vannak viták, azt nem mindig tudjuk megbeszélni, de esküvő s minden egyéb kérdésben együtt döntünk, jól átbeszélve a dolgokat. Ülj le vele, beszéld meg, ha nem megy, akkor gondolt át. Mi se vagyunk mindig jól meg, de legalább az esküvőnél egyet értünk, s próbáljuk semmisnek venni a korábbi vitáinkat.
2010. okt. 11. 12:48
 13/15 A kérdező kommentje:

Mikor az időpontot kértük, azt hittem csak egy munkahelyi nyavaja miatt rossz hangulat, akkor volt is egy jelenlegi viselkedéséhez mérve semmi panaszkodása a főnökére.

Azt hittem úgy mint eddig elmúlik, ezért is írtuk alá a papírt, hogy megyünk és lesz esküvő, tanukat felkértük...

Aztán a viselkedése nem javult, sőt... Ha azt venném, hogy munkahelyi gond, akkor kb olyan szintű, hogy már nem is ott dolgozik...

Beszélgetni nem lehet vele, Tököcskével sem úgy akar foglalkozni, kb úgy vagyunk, mintha nem is lennénk együtt. Egy egy pillanat olyan, mintha rendeződne, de aztán kezdődik. Hisztizik, begubózik, már arra is alig akar válaszolni, hogy mit akar ebédelni, és egyre rosszabb...

Aki szerint meg buta és felelőtlen vagyok: ha egy tuskó lett volna az elején is már, akkor nemhogy esküvő, de gyerek sem lenne, mert nem álltam volna szóba vele.

Mivel voltak már rossz napjaink, amiket közösen átvészeltünk, meg tudtunk oldani, de ez most más. Mi az oka, passz, de egy makacsul hallgató félből ki se lehet szedni. Most munka, nő, pénz, unalom..., vagy eddig a demóval éltem, és ilyen lesz a házasságban?

2010. okt. 12. 08:49
 14/15 anonim ***** válasza:
Ha ezt érzed akkor ezt kell tenned hisz az eszed azt mondja hogy ez így nem kell és szived is ha mind2 1et ért valamiben akkor helyesen döntesz.Lehet hogy szereted de már nem azzal a hévvel mint annó és sajna lehet válás lenne belőle mert kialudt már az a láng.Annak semmi értelme hogy az éeletkedveteket elveszítsétek mind2-en.
2010. okt. 12. 21:50
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiben lehet egy tanácsom, én azt javasolnám, hogy semmi képpen NE HÁZASODJATOK ÖSSZE! (most)

Nyilván te is tudod, mivel ez a soraidból is kicseng, hogy általában egy férfi és egy nő, azért kötik össze az életüket, mert szeretik egymást.

Azonban, ha úgy érzed, hogy nem kezel nőnek, és olykor levegőnek néz, vagy ha olyan tapasztalatod van, hogy valamitől az általános komfortérzeted jobb, amikor nincs otthon, illetve nincs veled, sőt kiegyensúlyozottabb vagy ilyenkor, akkor minden bizonnyal te is tudod, hogy ezt a ti kapcsolatotokat a legnagyobb jóindulattal sem lehet szerelemnek minősíteni.

Szerintem nem a véletlen műve, hogy megszólalt benned egy hang, ami azt mondja, hogy:

- Így nem akarok férjhez menni!

Ahogy említetted, minden bizonnyal van létjogosultsága annak is, hogy ”időt adjatok a gondok rendezésére, és ha minden visszaáll a rendes kerékvágásba, akkor esetleg nekifutni újra”.

Pályafutásom alatt szervezője és szemtanúja voltam közel 500 esküvőnek és a tapasztalataim alapján tudom, hogy van olyan, amikor az esküvő előtti napokban/ hetekben a párok esetleg elhidegülnek egymástól, vagy akár ellenségessé is válhat a kapcsolatuk, (amely a legtöbb esetben ”kezelhető”) de a ti esetetekben véleményem szerint ennél összetettebb a történet.

De a kérdésedre válaszolva:

Véleményem szerint egy elromlott, vagy leszálló ágban lévő kapcsolatot nem gyógyít meg egy sebtében összefércelt esküvő, még akkor sem, ha esetleg a párod – titkon – egy álomesküvőt szervezne neked csilliárdokért.

Amennyiben a te személyed és a gyermeketek önmagában már kevés a számára, úgy valóban érdemes lenne lassítani és esetleg egy közhellyel élve - újra gombolni a kabátot.

Mit tegyél és hogyan?

Mond meg a párodnak, hogy szereted, de nem szeretnéd ezt az esküvőt (most).

Ezt követően, vagy azt mondja, minden kommentár nélkül, hogy:

– Jó, rendben, lemondom….

Ez gáz, mert ez azt is jelenti, hogy valami nagyon kisiklott nála.

Vagy azt mondja, hogy:

– Miért nem szeretnéd?

E kérdés apropójából esetleg elmondhatnád neki, hogy milyen aggályaid fogalmazódtak meg a tervezett esküvőtökkel és a kapcsolatotokban létrejött minőségi változások kapcsán.

Bár az általad leírtak alapján azt gondolom, hogy ez sajnos semmilyen hathatós változást nem fog eredményezni.

Miért?

Mert a leírásod alapján, hősünk hozzád kötődő érzelmi, erkölcsi és morális alapjai, minden bizonnyal erőteljesen meggyengültek.

Mivel a kérdésed elsősorban az esküvőből való visszalépésre irányult, ezért nem szeretnék olyannak tűnni, mint akinek a bölcsesség köve a zsebében van és szemrebbenés nélkül kiosztja az észt.

De azért egy utolsó előtti gondolatként engedd meg, hogy megjegyezzem és egyben kérlek ne haragudj, mert semmi képpen nem szeretnék tolakodó lenni és a privát szférádban turkálni, de szerintem a leírásod alapján nem az a kérdés, hogy legyen-e esküvő vagy sem, hanem az, hogy mi van a ”lovagoddal”, illetve merre tart a kapcsolatotok?

Él-e még benne az a hős szerelmes trubadúr, akinek megismerted, vagy sem. Ha igen, akkor elő lehet-e csiklandozni belőle(?), ha nem, akkor miért nem?

Illetve kérdés lehet az is, hogy a szülést követően, mint anya, esetleg milyen változásokon mentél keresztül, ami a számodra talán természetes, de a párod lehetséges, hogy véletlenül nem ennyire flexibilis.

Sok sikert kívánok!

2010. okt. 13. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!