Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogyan készültetek lelkileg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan készültetek lelkileg az esküvőre?

Figyelt kérdés

Most nem arra gondolok,hogy anyagilag vagy,hogy mennyi szevezéssel jàr egy esküvő, hanem a lelki oldalàra.

Tudom,hogy van jegyesoktatàs egyhàzaknàl (màr, amelyik pap még tart), illetve làttam,hogy pàr coach is tart.

Nekem sajnos nem adott az élet jó példát, a családomban csak rossz házasság van, egyik sem Boldog,mint pàroméknàl.

Olyanok szavazzanak, akik jó hàzassàgban élnek.

Vagy most készülnek hàzasodni.

2023. márc. 23. 17:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
51%

pedig nálunk kötelező - bocs, ilyen NINCS.

Ha nem akarom, nem veszek részt, és senki sem kötelezhet rá. Ja, nem lesz templomi esküvő - ÉS? :D

2023. márc. 28. 20:32
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is kötelező, teljesen rendben van, ez egy vallási esemény, az a minimum, hogy betartja az, aki ilyenen részt akar venni, és nem keres kibúvókat. Nem kötelező templomban tartani annak aki nem vallásos.
2023. márc. 28. 20:39
 13/14 anonim ***** válasza:
53%
7 éve vagyunk együtt a férjemmel, 3 éve házasok, már van egy kislányunk is. Én hatalmas jelentőséget tulajdonítottam fejben az esküvőnek. Úristen mekkora döntés, fú... Aztán megvolt, eltelt két hét és csak pislogtam, hogy oké, minden pont ugyanolyan, mint azelőtt. :D Ez persze nem meglepő, mégis fura ezzel szembesülni. Az igazán nagy kihívás ezután jön. Túlélni együtt kríziseket, vitákat, sikereket kezelni, együtt húzni/tolni a szekeret, stb. 7 év távlatából még mindig azt mondom, hogy vajmi kevés a tapasztalatom. Az első komolyabb krízissel (baba születés, családdá válás) éppen küzdünk miközben anyósomnál súlyos betegséget diagnosztizáltak. Ezekre a dolgokra nem fog egy pap, vagy coach felkészíteni. A nagymamám mondta mindig azt, hogy 60 év házasság után is volt hogy eltelt 3 nap úgy, hogy egyik a kert végében molyolt egésznap, a másik a konyhában. Nem is találkoztak, ha nem akartak. De a nap végén mindig tudták, hogy ők együtt egyek, eszükbe sem jutott más opció. A mindennapokra adott jótanácsa pedig: Türelem, türelem, türelem. Nagyjából ezzel éljük az életünket. A nap végén tudjuk, hogy együtt vagyunk egyek, nincs más opció. Nem lesz mindig minden tökéletes. Van és lesz, hogy nem találjuk egymáshoz az utat, elkommunikálunk egymás mellett, vagy kifelé fordulunk az egységünk erősítése helyett. De a nap végén.....
2023. márc. 31. 14:32
 14/14 anonim ***** válasza:
11-es, nyilván úgy értettem, hogy annak kötelező, aki egyházi házasságkötést szeretne. De rendkívül fontos volt a témát illetően, hogy kiforgasd a szavaimat. 🙂 Természetesen nem kötelező az egyházi esküvő senkinek.
2023. márc. 31. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!