Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvői videók miért olyan sablonosak?
Érthető hogy elég hasonlóak lesz hiszen ugyanaz a téma, de szó szerint olyanok mint a weboldalkészítésben a wordpress sablonok.
Kicseréled a szereplőket, a zenét és a helyszínt de gyakorlatilag pont ugyanazt kapod.
A videót készítők miért nem mennek bele mélyebben a filmkészítésbe?
Szóval nem mesélnek el sztorit, nem ismered meg a karaktereket, nincs egyedi történet, katarzis, csak szépen megkomponált képek. Mindig csak a felszínt mutatják be semmi mást.
Akik készítik ezeket a videókat ők csak a technikai részét ismerik a filmkészítésnek? (felvétel, vágás, fényelés, színek)
A film mélyebb tartalmába miért nem mernek belemenni?
"Érthető hogy elég hasonlóak lesz hiszen ugyanaz a téma"
Meg is válaszoltad.
"Kicseréled a szereplőket, a zenét és a helyszínt de gyakorlatilag pont ugyanazt kapod."
Igen, mivel a szereplők és a helyszín az a két dolog, ami a legfontosabb dolog egy esküvőről. Milyen különbségeket szeretnél még?
"Szóval nem mesélnek el sztorit, nem ismered meg a karaktereket, nincs egyedi történet, katarzis, csak szépen megkomponált képek. Mindig csak a felszínt mutatják be semmi mást."
Egy esküvői videó nem arról szól, hogy vadidegen emberek megismerjék a "szereplőket", hanem arról, hogy egy emléket rakunk össze azoknak, akik nagy valószínűséggel ott voltak, és ismerik a "szereplőket". Amúgy milyen egyedi történetet vársz? Gyakran szoktam poénkodni azon, hogy megint egy unalmas esküvőn voltam, mert mindketten igent mondtak... igen, egy esküvő erről szól. Mindenki tudja, mi fog történni, személyesen se egyedi történetért, váratlan katarzisért mész oda.
Én is sablonosnak találom őket, de most őszintén, milyennek kellene lennie?
Minden népszerű videóra vagy filmre igaz amit írtál.
Mert akik készítik, azok futószalagon gyártják a filmeket, nincs idő sem többet dolgozni vele, meg igény sem, mivel ezt is megfizetik.
És még mindig jobb a sok sablonos film, mint amikor a szomszéd Jóska videózik remegő kézzel, ellenfényben az ötéves okostelefonnal, jobb esetben digitálisan zoomolva, rosszabb esetben nagylátószögben véve az egészet, Mariska néni belelógó fejével együtt.
# 1
A különbséget úgy tudom megfogalmazni mint a mozifilmeknél:
biztos érted hogy mi a különbség az n+1-ik Marvel szuperhősfilm és a mély lelki tartalommal is rendelkező filmek között, aminél az embereknek könny szökik a szemébe (azoknak is akiket nem érint személyesen).
a Marvel filmen (ha nem unod már halálra magad eleve rajta) esetleg jót szórakozol, de érzelmileg nem fog megérinteni.
Az esküvői filmeknél ugyanúgy ott volna ez a kihasználatlan lehetőség. Mégsem élnek vele.
Mert nem az a lényeg, hogy mennyire egyedi videód van az esküvődről, hanem az, hogy ugyanolyan van, mint a szomszédnak/évfolyamtársnak/barátnőnek. "Ha a legjobb barátnőmet drónnal is videózzák az esküvői menetben, akkor nekem is drónos videóm lesz."
Ugyanilyen sablonos a FB-ra kitett "lánybúcsún azt a feladatot kaptam, hogy gyűjtsek 500 lájkot", vagy a különböző korok zenéinek egyvelegére előadott "humoros-modern tánc".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!