Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha valaki már volt házas...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha valaki már volt házas (elvált és csak polgári esküvője volt), az házasodhat még templomban?

Figyelt kérdés
2010. szept. 15. 23:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Egyébként tényleg érdekes, hogy a vallásos jellegű kérdésekre zömmel olyan válaszok érkeznek, amikben alapból feltételezik, hogy katolikus az illető. Pedig, ahonnan én jövök (nagyközség), a lakosság 60 %-a evangélikus, 30%-a református és csak a fennmaradó 10% katolikus.
2010. szept. 16. 07:17
 12/13 anonim ***** válasza:

Nem írtad milyen templomban mert nem mindegy. Minden egyház szabályzata egy kicsit eltér. A romai katolikus egyház tudomásom szerint két meg nem keresztelt vagy nem romai katolikus vallású ember polgári eskuvojét érvényesnek tartja. Tehát ha ezek kozul az egyik fél másodszor házasodni akar romai katolikus templomban, nem teheti meg.

Más az eset ha két romai katolikus vallású ember csak polgári eskuvot tart.Az az egyház számára nem érvényes.Tehát válás után nyugodtan házasodhatnak rom. kat. templomban. Más egyházak jogrendszerét nem ismerem. Hja és egyházi válás nem létezik, csak érvényteleníthetik a házasságot.Pl ha egyik fél eltitkol komoly betegséget,terméketlen,nem akar gyereket, meleg, vagy a férfi impotens. Remélem értheto voltam

2010. szept. 16. 17:57
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszi a többi választ is! :)

Igen római katolikusra gondoltam,csak elfelejtettem odaírni...

2010. szept. 16. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!