Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van rá lehetőség?
"Kötelező elemek polgári szertartás kapcsán
Igen kimondása: Nemcsak romantikus, de kötelező is. A hatályos törvények szerint, az érvényes házasság egyik feltétele a szóban, egybehangzóan kimondott igen mindkét fél részéről.
Anyakönyv aláírása: Az igen után a másik törvény által meghatározott része egy házasságkötésnek az anyakönyv aláírása, tanúk jelenlétében. A tanúk személyét már a polgári esküvő előtt több héttel le kell jelenteni személyes adataikkal együtt."
Kb.ennyi az egész.
Sok boldogságot! :)
Annyira bírom az olyan az embereket, mint a 3-as válaszoló.Semmit nem tud az adott párról, de már ítélkezik.
Pontosan én is úgy házasodnék,mint a kérdező.
Egyszerűen csak nem érdekelnek a külsőségek.Én sem ragaszkodnék a csókhoz az anyakönyvvezető előtt, otthon bepótolnánk kettesben a négy fal között.
Nem érdekel, ki mit gondol.
Van.
Kérheted, hogy csak az adminisztrációs aktus történjen meg. Hivatali időben kapsz egy időpontot. Megjelensz a 2 tanúval,
kézfogás és viszont látásra.
Nincs kötelező beszéd. A szalagot átveti magán, egyezteti az adatokat,
a kérdéseket fel kell tegye, mert az "igen" kijelentésnek el kell hangzania.
A kezeteket se fogjátok meg az anyakönyv vezető előtt mert az túl lame. Gyereketeknek se adjatok puszit az Ovi előtt elköszönésnek, otthon majd adtok.
Jézusom hová fajul a világ.
Komolyan probléma egyeseknek egy szájra puszit adni a férjüknek/feleségünek amikor megházasodtak? Én nem ítélkezem, pontosan tudom milyen emberek vagytok.
Mi így házasodtunk. Elmondta az anyakönyvvezető, hogy azzal a szándékkal mentünk, hogy házasságot kössünk, ő megvizsgálta az iratokat, és ennek törvényi akadálya nincs. A házasság létrejöttéhez az kell, hogy a két fél egybehangzóan, de külön-külön nyilatlozzon.
Ezután megkérdezett mindkettőnket, igen-igeb, majd jött az a mondat, hogy megállapítja, hogy az akármilyen törvény értelmében házastársak vagyunk. Mindenki aláírta az anyakönyet, gratuláció, elköszönés. Kb 5 percet voltunk bent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!