Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan és mikor kellene szólni a szülőknek, hogy az esküvő felnőtt esemény lesz?
Vőlegényemmel tervezzük az esküvőt és bizonyos okok miatt már egy ideje eldöntöttük, hogy majd ha egyszer lesz esküvőnk, az biztosan "gyerekmentes" lesz. A kérdés, hogy ezt hogyan szokták közölni a vendégekkel? Már a meghívóba bele kellene írni? Vagy személyesen illő szólni? Igazából a közvetlen rokonságban nincs olyan sok gyerek, kb 10-12 lehet unokatesóknál, tesóknál, keresztszülőknél. Meg páran vannak barátoknál.
Én igazából arra gondoltam, hogy már a meghívóba bele kellene fogalmazni valahogy. Ti mi írnátok, hogy ne legyen félreértés?
Nem vagyok hiperézékeny, de mikor valaki úgy indítja a mondandóját, hogy "ne nyavalyogj" az nem túl szimpatikus. De mindegy, köszönöm neked is a választ.
Amúgy nem gondolnám, hogy egyetlen napot vagyis x órát ne lehetne kibírni gyerek nélkül, se azt, hogy ezen a kérésen meg kellene sértődni. Mindkettőnket végtelenül idegesít az állandó visítozás, hisztizés rohangálás, szóval elnézést, hogy a saját esküvőnkön nem ezt szeretnénk hallgatni, hanem szeretnénk jól érezni magunkat, anélkül hogy szétmenne a fejünk vagy épp azon aggódnánk mikor borítják le pl az esküvői tortát (mert hogy voltunk már olyan esküvőn, ahol nem sokon múlott..).
Főleg, hogy ismerjük a rokonok gyerekeit és a többség rettentően neveletlen, eddig minden esküvőn csinálták a műsort, amin együtt voltunk. Köszönjük, de nekünk erre nincs szükségünk.
Ja és nem tudom honnan veszitek, hogy akarunk gyereket, mert hogy nem. Ezt a kapcsolat elején tisztáztuk. Nem lesz sem most, sem később. Házasodni nem csak az házasodhat, aki gyereket akar, a két dolog független egymástól. Amúgy, ha akarnánk vagy lenne gyerekünk se cipelnénk mindenhova kötelezően magunkkal, főleg nem esküvőre, mikor láttuk és tapasztaltuk, hogy a szülőknek is szenvedés egy bizonyos szintig, főleg mikor két kanál leves között próbálod összeszedni a gyereket az udvar végéről. Illetve a vendégekre is tekintettel vagyunk annyira, hogyha már megkérnek, hogy ne vigyük magunkkal a gyereket, akkor nem visszük magunkkal. Jó eséllyel egyszer van az embernek esküvője, azt hadd tölthesse már úgy, ahogy szeretné.
Nincs is annál jobb, mikor nézitek vissza a felvételeket és van egy olyan jelenet, hogy :
Pap: kívánod-e feleségedül az itt megjelent xy-t?
*whhhíííöeeeeeee" és a takonyhörgős üvöltés hallatszik az igen helyett
Nem úgy ismerjük a rokonokat, mint akik ilyesmin megsértődnének vagy ne bírnának ki egy napot a gyerekük nélkül.. Sőt. Ők is szeretnek néha kettesben kimozdulni, ez pedig pl remek lehetőség lenne erre.
De persze elfogadjuk, ha valaki így nem jön el. Őszintén, aki ennyi miatt megsértődik, azért nem is kár, ha otthon marad. Onnantól legalább mi is tudjuk, hogy velük felesleges erőlködni a továbbiakban. Azért nem hinném, hogy normális dolog pl a saját testvéred esküvőjére nem elmenni pusztán azért, mert a gyerekedet nem viheted, de hát kinek mi.
Természetesen itt arra az esetre gondolok, mikor a szülők amúgy meg tudnák oldani a gyerek felügyeletet, de “csak azért sem alapon” esélyt sem adnak az egésznek, hanem játsszák a vérig sértett félt, mert egy fél napig a gyerekük nélkül kellene lenniük.
Aki ezen megsértődik, az pont annyit is ér. Nehogy már ne lehessen az ifjú párnak a saját esküvőjét illetően ennyi kérése! Összedőlne a világ, ha egy napra leválsz a gyerekedről egy közeli rokon/barát kedvéért? Miért kéne a nagy napjukon a te és/vagy Sárika meg Julika kölkeinek a vinnyogását és hisztijét hallgassák, ahelyett hogy élveznék az esküvőjüket? Szerintem sem való kisgyerek lagziba, a többség (saját tapasztalat, voltam rengetegen már) nem tud kulturáltan viselkedni, ordibálnak, sírnak, rohangálnak, visítoznak, asztalok között fogócskáznak stb stb. Teljesen jogos és érhető, ha valaki nem vágyik erre, főleg nem az esküvője napján.
A házasság meg a gyerekvállalás között pedig semmi összefüggés nincs, egyik sem feltétele a másiknak és nem, a gyerekvállalásnak nem alapja a házasság, ne beszéljünk már kreténségeket. Gyereket lehet vállalni házasság nélkül is és házasodni is lehet gyerek nélkül. Nem is értem hogy sikerült látatlanban megállapítani, hogy biztos a kérdezőék is akarnak, pláne hogy egy szóval nem írta. De ennek amúgy sincs semmi köze a témához, ha akarnának gyereket se kellene elviselniük a sajátjukon a bömbölést. Kapaszkodjatok meg, de voltam olyan gyerekmentes esküvőn, ahol 1 éven belül lett gyerek és amikor meghívták őket egy esküvőre, nem vitték magukkal, pedig az nem gyerekmentes buli volt. Hihetetlen, hogy van aki le tud válni a gyerekéről pár órára ugye..?
Szerintem meghívóba ne, meg kell mondani szemtől szemben. Ez olyan mint a pénztarhálás a meghívóban, nem illik. Ugyanis az esküvő alapvetően családi esemény, amibe tetszik vagy nem tetszik beletartoznak a porontyok is. Nekem van gyerekem, ennek ellenére megértem a gyerekmentes esküvőt akarókat, szerintem alapból nem vinném, mert kínzás nekik a szertartás meg a buli is. Csak az általános hozzáállás akkor is kétesélyes.
Hozzáteszem, a saját esküvőnkön, ahol összesen hatvan ember vett részt, azon a tíz leggázabb viselkedésű ember mindegyike elmúlt 18 éves, pedig a hathetes keresztfiam is részt vett rajta a vacsiig. :-D
Ezt személyesen közöld velük.
De a legnagyobb bulit mégis ők adják a beletrollkodásukkal, mégha nem is tudatosan csinálják :)
A templomban rohangálás, vagy az anyakönyvvezetőnél :)
A templominál a szertartás halál unalmas, mindig a kicsiket figyelem, és magamban, de jókat röhögök, amikor próbálják magukat elfoglalni.
Még a saját lagzijaimon is jó hangulatot csináltak.:)
Engem gyerekként mindig hurcibáltak magukkal a szüleim az esküvőkre, emlékszem, nagyon untam őket és azt kívántam bárcsak otthonhagytak volna, mert a gyerekek számára ezek általában elég unalmas események, kivéve ha ismerős gyerekekkel tudnak játszani.
A kérdésre válaszként azt mondanám, hogy szerintem érdemes humorosra venni a figurát, viszont közben legyen egyértelmű is, nehogy valaki félreértse. A humor általában segít átlendülni sok problémán. Mondjuk sajnos nagyon sok szülő van, akik egyszerűen senkinek nem tudják pár órára sem lepasszolni a gyereküket, ők lehet hogy szomorúak lesznek, amiért kizártad őket, ez teljesen érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!