Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lakodalomban a vendégeken kívűl kiket kell étellel-itallal kínálni? Zenészek, fotósok, videós, vőfély. Vannak egy páran.
Tanácstalan vagyok abban, hogy lakodalomban mely "szolgáltatókat" kell/illik/ajánlott/kötelező stb. a meghívott vendégeken kívűl étellel kínálni?Egyáltalán ha fogyasztanak, ugyanazt, mint a rokonok, vendégek (többfogásos vacsorát), vagy valami egytál ételt az étlapról.
Mi a szokás? Segítsetek!
Megvendégelni a vendégeiteket kell. De természetesen étkezik a zenekar, a vőfély és a pincér is. De ezt nem kell külön létszámba számolni. Ez benne van a pakliban amit fizetsz a végén.
Tehát neked és a jövendőbelidnek csak a vendégekkel kel foglalkozni, a vendéglátónak meg a többivel.. vagyis a kiszolgáló személyzettel.
A vőfély majd leül és eszik a zenekarral együtt, neked nem lesz velük dolgod.
A pincéreket én még nem láttam leülni enni, de biztos mindenütt más a szokás.
Megállapodás kérdése, hogy a vőfély és a zenekar kap-e kaját (általában meg szokták szabni, hogy kérnek - ez érthető is, mert nem jó egész este éhezni), ekkor ugyanazt eszik, mint a vendégek.
A pincéreket NEM KELL etetni, ők nem vendégek. (Kivéve, ha házilag oldjátok meg az esküvőt, és barátok szolgálnak fel egy sátorban. Akkor illik, hiszen szívességet tesznek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!