Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi pénzt illik adni 2021-ben nászajándékként és mennyasszonytáncként az ijfú párnak?
Koszorúslány leszek és a párom is meghívták. Sohasem voltam korábban esküvőn, így érdeklődni szeretnék, hogy nagyjából mennyi pénzt illik adni a borítékba nászajándékként (az ő kifejezett kérésük, hogy csak pénzt kérnek) illetve a mennyasszonytánc esetén mennyi nagyjából a megfelelő összeg?
Válaszokat előre is köszönöm!
"nálatok borítékot szokás dobni a menyasszonytáncos kondérba? vagy ilyenkor honnan tudják, hogy az a tőletek származó nászajándék?"
Változó, olyan is van, aki a borítékkal együtt dobja, de legtöbbször anélkül szokott menni. Pont ez a lényege, hogy sehonnan nem tudod, hogy most akkor Józsiék vagy Sanyiék adtak-e többet (mert végső soron mindegy is).
"na de mennyire nevezhető ajándékozásnak, ha fogalmuk sincs, melyik ajándék kitől van? vagy nálatok a karácsony is név nélkül megy?"
Egyrészt karácsonykor nem direktbe pénzt adunk, hanem ajándékot. Pénznél szerintem diszkrétebb, ha név nélkül van.
Másfelől, esküvőn ez a pénz-dolog igazából nem más, mint hozzájárulás a pár közös életéhez, ahol mi segítünk nekik kvázi elindulni a közös életben. Csak mivel ma már évek óta együtt élnek és mindenük megvan, ezért szoktak inkább pénzt adni és nem a 42. kávéfőzőt.
Sajnálom, hogy te ezen így kiakadtál, nálunk teljesen természetes, hogy általában nem tudjuk, hogy ki mennyit adott. Mert itt nem is a viszonzás a lényeg.
#16 nem akadtam ki, csak próbálom megfejteni a mögötte levő filozófiát.
"Egyrészt karácsonykor nem direktbe pénzt adunk, hanem ajándékot. Pénznél szerintem diszkrétebb, ha név nélkül van."
magad fogalmaztál úgy, hogy a "nászajándéknak szánt összeg", ezért kapcsoltam össze más ajándékozással.
továbbra sem látom, hogy ha porszívót/kávéfőzőt/stb. személyesen szokás odaadni, más alkalmakkor személyesen szokás ajándékozni, stb. akkor miért pont ez megy név nélkül. de nem lehet mindent érteni.
Olyat is halottam hogy valaki üres borítékot dobott be a menyasszonyi tánc dobozba :D
De amúgy felénk min. 20 ezret szokás,ha párban jönnek. Nyilván szorosabb barátoknál, rokonságnál volt aki többet adott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!